Loading...

Întâlnire pentru formarea inițială

Marți, 21 septembrie 2021, începând cu ora 9.00, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a avut loc întâlnirea Comisiei pentru formarea inițială, formată din pr. Virgil Blaj, pr. Vlad-Bogdan Bejan și pr. Bogdan-Emilian Balașcă.

Întâlnirea Comisiei pentru formarea inițială la Roman

Distribuie cu:

După rugăciunea de început, salutul și citirea procesului-verbal de la întâlnirea precedentă, s-a făcut o retrospectivă a modului în care s-a desfășurat anul formativ 2020-2021 pentru etapele formative de la liceu, postulandat și post-noviciat, timp în care s-au pus în lumină aspectele pozitive și cele negative, realizările și dificultățile, urmate de propuneri pentru viitor în vederea eficientizării actului formativ și a aprofundării carismei și a spiritualității franciscane.

În acest sens, părintele Virgil Blaj, Președintele Comisiei, a propus ca, de-a lungul anului, formatorii să facă referință mai des la reperele și instrumentele formative proprii care întăresc identitatea noastră de frați: Discipolatul franciscan, Ratio fundamentalis, Statutele generale și Statutele Provinciale, etc.

De asemenea, s-a insistat asupra importanței colaborării, susținerii și grijii reciproce care trebuie să existe între frații formatori, în vederea unei mărturii de viață credibile și a unei credințe profunde care să facă față dubiilor și provocărilor actuale, astfel încât să trezească și să motiveze în tinerele generații dorința de a-l urma pe Cristos și de a se dedica slujirii Bisericii și a oamenilor.

Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată programărilor pentru anul formativ în curs:
12-15 ianuarie 2022 – Întâlnirea tuturor provincialilor, custozilor și a formatorilor din Ordin (Roma);
9-14 mai 2022 – Întâlnirea de formare a formatorilor (Roman);
28 mai 2022 – Întâlnirea tuturor tinerilor și fraților din formarea inițială (Roman).

În rugăciunea finală i-am adus mulțumire Domnului pentru harurile primite, invocând și în noul an, pe care l-am început, binecuvântarea sa asupra tuturor celor implicați, ca responsabili și beneficiari, în activitatea formativă.

Distribuie cu: