Loading...

Începerea Anului de Noviciat

În capela Noviciatului Franciscan de la Prăjești, patru frați novici au îmbărcat haina religioasă și au început Anul de Noviciat.

Frații novici.

Distribuie cu:

Într-un cadru discret și familial, Provincia noastră reprezentată prin fr. Teofil Petrișor, Ministru provincial, în capela Noviciatului Franciscan de la Prăjești, a dat curs îmbrăcării hainei religioase, a patru frați novici care au început anul de formare pe data de 18 septembrie 2017. Acest moment important și mult așteptat de ei a avut loc duminică, 1 octombrie 2017, în cadrul Vesperelor solemne de la ora 18.00.

La acest eveniment, am avut bucuria să participe și PS Patrick Kelly, Arhiepiscop emerit de Liverpool, care aflându-se în țara noastră pentru conferința Simpozionului Internațional din 2 octombrie de la Roman, a binevoit să participe și la acest moment al îmbrăcării hainei. PS Kelly i-a încurajat pe tinerii candidați să se angajeze cu mult curaj pe această cale a vieții consacrate, pentru binele acestei lumi, în care trăiesc și părinții noștri, – referindu-se la părinții și rudele lor care se aflau în capelă.

Fr. Teofil, de asemenea, i-a felicitat pe noii novici și pe părinții lor pentru disponibilitatea și entuziasmul lor tineresc, și i-a îndemnat pe mai departe la aprofundarea carismei franciscane și la conștientizarea importanței îmbrăcării acestei haine franciscane care nu suportă a fi „purtată în rucsac”, ci îmbrăcat oricând și oriunde și purtată cu demnitate de frate. Această haină – a mai precizat părintele – poartă forma sfintei cruci, prin care Francisc de Assisi s-a identificat atât de bine cu Isus cel răstignit și înviat, încât ne îndeamnă și pe noi să-l urmăm la fel pe Cristos, prin sărăcie și umilință, asemenea Sf. Francisc. „Luați jugul meu asupra voastră, spune Isus, și învațați de la mine, căci eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele vostre” (Mt 11, 29-30).

Felicitând-ui și pe părinții formatori, fr. Teofil ne-a îndemnat pe toți ca împreună, novici și formatori, să formăm o familie în care să domnească respectul, pacea și iubirea fraternă, daruri ale Duhului Sfânt care se află în noi.

Cei patru frați novici sunt:

  1. Butăcel Marian-Maximilian, din Parohia R.-C. „Înălțarea Sfintei Cruci” – Luizi-Călugăra (BC);
  2. Crăciun Narcis-Gabriel, din Parohia R.-C. „Ss. Apostoli Petru și Paul” – Brusturoasa (BC);
  3. DĂMĂTĂR Cezar, din Parohia R.-C. „Sf. Anton de Padova” – Târgu-Frumos (IS);
  4. PETRUȚ Răzvan-Emanuel, din Parohia R.-C. „Nașterea Sf. Fecioare Maria” – Bălușești, com. Icușești (NT);

Pace și bine!

***

 

În seara zilei de duminică, 1 octombrie 2017, în cadrul Vesperelor solemne, de la ora 18.00, a avut loc ritul intrării î…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 4 Octombrie 2017

Distribuie cu: