Loading...

In memoriam pr. Petru Albert

Pentru a omagia una dintre figurile marcante care a adus o contribuție esențială la renașterea franciscanismului în România – părintele Petru Albert -, la editura Serafica a apărut volumul „In memoriam Pr. Petru Albert, OFMConv., la zece ani de la trecerea la cele veșnice (2012 – 2022)”, coordonator pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFMConv., Ministru provincial.

Editura Serafica: In memoriam pr. Petru Albert, OFMConv.

Distribuie cu:

După cum subliniază însuși coordonatorul acestei cărți, paginile de față reprezintă un mic omagiu adus personalității complexe, vizionare și vivace a celui ce a fost, întâi de toate frate franciscan, preot, directorul Seminarului franciscan (fiind unul din artizanii redeschiderii acestei instituții), directorul redacției române a revistei „Mesagerul sfântului Anton” (fiind unul dintre fondatorii ei), traducător neobosit al Bibliei de la Ierusalim.
Și pentru că a rezuma în câteva zeci de pagini munca monumentală în slujba lui Dumnezeu și a franciscanismului, depusă de părintele Petruț (cum îl numeau apropiații), ar fi o sarcină extrem de dificilă, volumul readuce în prim plan figura sa recompusă din evocările celor care l-au cunoscut de-a lungul celor 93 de ani de viață și 65 de ani de preoție.
Așa cum un diamant capătă valoarea sa autentică numai după șlefuirea tuturor fațetelor, mărturiile adunate în această carte revelează, obiectiv și emoționant, multiplele haruri pe care le-a avut părintele Petru Albert.

*

Material apărut pe www.serafica.ro

Distribuie cu: