Loading...

Icoana Maicii Domnului de la Cacica în vizită la Prăjeşti

Distribuie cu:

Icoana Maicii Domnului de la Cacica

Icoana Maicii Domnului de la Cacica

În perioada 27-30 ianuarie, parohia “Sfânta Treime” din Prăjeşti, a avut bucuria vizitei icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Tot în această perioadă, credincioşii au putut participa la trei zile de misiuni, avându-l ca predicator pe părintele Cristian Blajuţ OFMConv.

Duminică, 27 ianuarie, la orele 15.15, în prezenţa Preasfinţitului Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iaşi, a câtorva preoţi, în frunte cu părintele paroh, Pişta Gheorghe, a fraţilor novici de la noviciatul franciscan din Prăjeşti şi a unui număr mare de credincioşi, a sosit icoana Maicii Domnului însoţită fiind de părintele Crisian Pal şi de fratele Marius-Nicolae Sava.

În cuvântul de primire, Excelenţa sa, Episcopul Aurel Percă a citat cuvintele Elisabetei De unde mie această bucurie, ca să vină la mine Maica Domnului meu?! Şi a continuat:“Voi, prăjeştenii, puteţi întreba la fel ca Elisabeta, mama lui Ioan Botezatorul: de unde nouă această bucurie ca să vină Maica Domnului la noi?!”

Aceste zile au fost zile de înălţare spirituală pentru mare parte dintre credincioşi, acest lucru remarcându-se prin prezenţa mare a enoriaşilor la sfintele sacramente.

Părintele predicator, Cristian Blăjuţ, în predicile sale a evidenţiat importanţa Sfintei Fecioare Maria în viaţa creştinului, a arătat, deasemenea, că Maria este şi trebuie să fie modelul nostru în viaţa de zi cu zi, mai ales pe drumul credinţei noastre, fiind acesta şi anul credinţei.

Marţi, 29 ianuarie, icoana Maicii Domnului a fost găzduită pentru câteva ore şi de credincioşii din Bogdăneşti, filiala parohiei Prăjeşti. Credincioşii au fost profund mişcaţi de acest gest pe care Maica Domnului l-a făcut pentru ei, şi nu încetau să-i mulţumească părintelui paroh, Pişta Gheorghe, care a ţinut ca şi cei din Bogdăneşti, să aibă o Sfântă Liturghie şi un timp în care s-o venereze pe Maica Domnului de la Cacica.

La plecarea icoanei, o persoană din popor a exclamat: Nu am să uit niciodată aceste zile frumoase!

Mulţumim Domnului pentru aceste momente de înălţare sufletească, mulţumim Maicii Domnului pentru prezenţa ei în mijlocul nostru! O rugăm să ne fie mereu ocrotitoare şi călăuză pe drumul nostru pământesc.

                                                                                              Pr. Ioan Butacu OFMConv.

Distribuie cu: