Loading...

Huși-Corni: Jubileu la 125 de ani

Duminică, 25 aprilie 2021, comunitatea „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni  alături de preoții parohiei, dar și preoți invitați, au sărbătorit jubileul de 125 de ani de la înființarea canonică a Provinciei „Sfântul Iosif” din România. Celebrarea oficială a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii solemne prezidată de pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministrul provincial al Fraților Minori Conventuali din România,  având  alături pe părintele Paul Budău, decan de Iași, înconjurați de un număr mare de credincioși.

Huși-Corni: Jubileu la 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane

Distribuie cu:

La începutul solemnității, pr. Paroh Petru Olariu a amintit pe câțiva dintre păstorii care au slujit în parohia noastră, unii chiar cu prețul vieții oferindu-ne calea adevărată către mântuire.

În cuvântul de învățătură, părintele provincial a ținut să mulțumească Domnului pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra Provinciei Franciscane din România, în special asupra comunității din Huși, haruri manifestate prin zelul misionarilor care au ajuns din Italia pe teritoriile noastre.  Aceștia au avut de înfruntat ereticii din acea vreme, mai ales pe husiții care-l denigrau pe Sf. Părinte în fața strămoșilor noștri. Astfel, s-a adus un omagiu acelor fraţi iluştri care au activat în decursul timpul în comunitatea din Huși, şi care, prin mărturia, strădania şi viaţa lor au fost un exemplu de trăire a credinţei pentru fiecare dintre noi. Printre aceştia au fost amintiţi: pr. Iosif Simon, paroh care a muncit cu zel neobosit după o perioadă grea de detenție, datorită mărturiei vieții sale de credință în fața securității;  apoi pr. Ianuș Sociu, preot neobosit în a asculta spovezile noastre și  oferindu-ne iertarea divină împreună cu povețele evanghelice, precum şi alți misionari şi fraţi care au slujit cu dăruire în comunitatea noastră.

La finalul celebrării, pr. paroh a mulţumit Domnului pentru această minunată  aducere  aminte și o recunoștință pentru preoții care au slujit pe meleagurile noastre. De asemenea, a mulțumit corului pentru înălțătoarele cântece care au făcut mai solemnă celebrarea liturgică, dar şi tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment.  

Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să susţină în continuare cu harurile şi  binecuvântarea Sa, munca şi devotamentul actualilor fraţi ai Provinciei noastre Franciscane ce păstoresc parohiile și comunitățile noastre.

* * *

 

Duminică, 25 aprilie 2021, comunitatea „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni alături de preoții parohiei,…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 27 aprilie 2021

Distribuie cu: