Loading...

Huși-Corni: Administrarea Mirului

Distribuie cu:

Sâmbătă, 26 iulie 2014, comunitatea parohială din Huși-Corni, Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” s-a bucurat de prezenţa PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, care a administrat sacramentul Mirului la 117 de copii şi tineri, ajutat fiind şi de pr. Pavel Balint, paroh la Bad Deutsch-Altenburg în Austria, locul de naștere al fericitului episcop martir Anton Durcovici.

În aplauzele credincioşilor şi a candidaţilor, care aveau fiecare în mână o floare roşie, PS Aurel Percă a fost întâmpinat de pr. Benone Butacu, parohul comunităţii, cu pâine şi sare, simbol al ospitalităţii şi a cinstei cuvenite oaspeţilor de seamă.

Celebrarea sfintei Liturghii a început la ora 10.00 într-un decor deosebit. După cuvântul de bun-venit al părintelui paroh, episcopul a salutat cu bucurie prezenţa tuturor preoţilor, a nașilor, a părinților şi a tuturor credincioşilor.

În cadrul omiliei, Preasfinţitul a amintit episodul Rusaliilor, descris în Faptele Apostolilor, unde este scris că Duhul Sfânt s-a coborât din cer ca un vuiet mare de vânt, în chip de limbi de foc şi s-a aşezat asupra apostolilor şi a sfintei Fecioare Maria, prezenţi în cenacolul din Ierusalim. Într-un dialog cu doi dintre candidaţii la Mir, episcopul a scos în evidenţă lucrarea minunată a darurilor Duhului Sfânt.

După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt şi impunerea mâinilor, a urmat administrarea Mirului, prin care candidaţii au primit ungerea cu sfânta crismă pe frunte, însoţită de cuvintele: „N, primeşte pecetea darului Duhului Sfânt”.

La sfârşitul sfintei Liturghii, cei de curând miruiţi, prin intermediul unei reprezentante, i-au mulţumit lui Dumnezeu și Excelenţei Sale Aurel Percă pentru această zi minunată.

Înainte de binecuvântarea finală, Preasfinţitul a adus aprecieri şi mulţumiri celor care au contribuit la pregătirea acestei sărbători, într-un mod deosebit părintelui paroh Benone Butacu, părinţilor vicari, corului și domnului dascăl și catehet, Eduard Andro.

Prezenţa numeroasă a preoților și credincioşilor, cântecele specifice, ţinuta de sărbătoare a copiilor şi a tinerilor, au făcut ca această sărbătoare să dea o notă aparte sfintei Liturghii.

Cei miruiţi s-au întors în familiile lor plini de bucurie!

Pr. Daniel Romila, OFMConv.

 

[AFG_gallery id=’108′]

Distribuie cu: