Loading...

Luizi-Călugăra: Campusul „Bucuria, comoara vieţii”

Distribuie cu:

Campusul copiilor din Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra s-a desfăşurat în perioada 14-19 iulie 2014, într-un număr aproximativ de 270 copii, care au răspuns provocării iniţiativei pr. paroh Daniel Lucaci şi a pr. Gabriel Bogleş, responsabil cu copii în comunitate cât şi a animatorilor, de a participa la această săptămână minunată, petrecută împreună. Tema campusului a fost „Bucuria, comoara vieţii”, descoperind în fiecare zi o altă bucurie.

Bucuria de a iubi; bucuria de a fi educaţi; bucuria de a fi copii ai lui Dumnezeu; bucuria stă în lucrurile simple şi bucuria de a ne juca cu ceilalţi au fost temele abordate pe parcursul săptămânii campusului; în fiecare zi era câte o temă. Programul din prima zi a fost unul puţin mai încărcat, copiii fiind puţin mai agitaţi şi în acelaşi timp, nerăbdători să înceapă activităţile.

Deschiderea campusului a avut loc luni, 14 iulie, în sala mare a căminului cultural din comună, la ora 13.30, unde părintele Gabriel le-a prezentat copiilor şi părinţilor – care erau prezenţi cu cei mai mici – tema campusului, dar şi animatorilor, în număr de 44, după care a urmat desfăşurarea activităţilor. Un salut către copii a venit din partea domnului primar, Florenţiu Butacu, dar şi din partea conducerii şcolii, domnul director Petre Ciurea, aceştia fiindu-ne alături şi susţinându-ne pe tot parcursul campusului.

Ca şi model de bucurie, Heidi, din filmul „Heidi, fetiţa munţilor” ne-a învăţat cât este de frumos să zâmbim, să fim alături de cei în suferinţă, să avem o inimă curată şi deschisă, să ştim să iubim. Pe baza filmului şi a temelor din fiecare zi, copii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a au avut ocazia de a face experienţe minunate, acelea de a merge în comunitate, la persoanele speciale, persoane cu dizabilităţi fizice, copii bolnavi, care nu se pot bucura de viaţă în modul în care o facem noi, la familiile mai numeroase, care sunt un model prin educaţia dată copiilor lor.

Pe tot parcursul campusului ne-am bucurat de dorinţa copiilor de a cunoaşte mai multe şi de a se implica la maxim în toate activităţile, inclusiv la sfânta Liturghie de la sfârşitul zilei.

Deşi vremea nu prea a ţinut cu noi şi nu am avut ocazia să ieşim împreună la pădure, campusul s-a încheiat printr-un mic spectacol pregătit de către animatori, spectacol care i-a bucurat pe toţi copii. Aceştia au fost puţin dezamăgiţi că acest campus s-a încheiat atât de repede, dar au promis că şi vara viitoare vor veni pentru a învăţa şi a ne distra împreună.

Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut atât spiritual, cât şi material.

Imnul campusului copiilor de anul acesta a fost următorul:
Refren:
Dă-ne, Doamne, darul bucuriei,
Bucuriei şi al veseliei,
Bucuria de a te iubi
Bucuria de a te sluji.

1. Doamne noi suntem copii tăi
Nu ne pune Doamne cu cei răi
Fapte simple vrem să-ţi oferim,
Doar pe tine vrem să te iubim.

2. Să purtăm în piept iubirea ta
Bucuroşi cu drag vom învăţa
Şi la şcoală şi la rugăciune,
Vom avea în inimi gânduri bune.

3. Bucuria este o comoară
Veşnic, niciodată n-o să piară
Floare sfântă din lăcaşul tău
Ce-l îndepărtează pe cel rău.

4. Să purtăm în piept iubirea ta
Bucuroşi cu drag vom învăţa
Şi la şcoală şi la rugăciune,
Vom avea în inimi gânduri bune.

5. Bucuria este o comoară
Veşnic, niciodată n-o să piară
Floare sfântă din lăcaşul tău
Ce-l îndepărtează pe cel rău.

Pace şi bine!

Mariana Iacinta Horvat

(sursa: www.ercis.ro)

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: