Loading...

Hălăucești: vizita Icoanei Maicii Domnului de la Cacica

Distribuie cu:

Sufletul meu îl preamăreşte pe Domnul

Şi duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu mântuitorul meu …

Aşa s-a exprimat Maica Neprihănită când a primit vestea că ea îl va zămisli şi îl va naşte pe Isus. Inima sa era plină de bucuria prezenţei Domnului, după cum a salutat-o îngerul: „Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine…”.

În pelerinajul său pe uliţele diecezei noastre de Iaşi, iată că în zilele de 8-11 decembrie anul curent, din voia Domnului, a poposit la ea acasă, la Hălăuceşti. Spunem aceasta întrucât biserica se află sub patronajul său şi din anul 1986, fiind an marian, această biserică a fost declarată „biserică de pelerinaj”. Bucuria noastră a fost mare în ajunul solemnităţii „Neprihănitei Zămisliri” când episcopul Petru Gherghel ne-a adus-o pe Maica Neprihănită prin Icoana Miraculoasă de la Cacica. Împreună cu Preasfinţia Sa a concelebrat un număr mare de preoţi în biserica plină ochi de credincioşi iubitori ai Maicii Domnului. Zilele au fost rodnice, predicatorii s-au întrecut în a-l lăuda pe Dumnezeu prin Maica Neprihănită. Ecoul acestor minunate zile va vibra mult timp de acum înainte în inima credincioşilor care s-au înfruptat cu prisosinţă din abundenţa spirituală oferită.

Mulţumim Domnului prin Maica sa şi a noastră pentru aceste clipe de neuitat pe care ni le-a hărăzit prin prezenţa sa binecuvântată.

                                                                                                                                                                                                                                           Pr. paroh Paul Bulai OFMConv.

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: