Loading...

Hălăuceşti: Sfinţirea capelei mortuare din cimitirul catolic

Distribuie cu:

Cu adevărat noi, cei din Parohia „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăuceşti, putem afirma cu tărie că Dumnezeu ne surprinde când mai puţin ne aşteptăm. În decursul istoriei acestei comunităţi multe au fost binefacerile primite de la Domnul spre lauda lui şi edificarea spirituală a poporului credincios. Anul acesta, după ce am trăit cu bucurie tot felul de evenimente printre care şi ridicarea şi sfinţirea unui monument închinat Maicii Domnului, iată că la 2 august 2014, sărbătoarea „Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor”, comunitatea parohială s-a adunat pentru a trăi cu intensitate maximă un eveniment unic: sfinţirea capelei mortuare din cimitir ce are ca patron pe „Sfântul Francisc din Assisi”.

Evenimentul este cu adevărat particular: după ce cimitirul a fost amenajat exemplar în decursul multor ani, după ce au fost prevăzute şi organizate alei betonate prin tot cimitirul, după ce a fost prevăzută o sursă de apă, pentru desăvârşire se impunea o capelă mortuară ce a apărut ca prin minune. Aşa a rânduit Domnul pentru comunitatea noastră şi-i aducem lauda cuvenită. Ea s-a ridicat prin finanţarea şi executarea exclusivă a fam. Omuşoru Mihai din comunitatea noastră. Slujba de sfinţirea a avut loc în ziua de 2 august, sărbătoarea „Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor” sau Porţiuncula şi a fost prezidată de către episcopul nostru, Preasfinţitul Petru Gherghel, avându-i alături pe pr. Emilian Cătălin, ministrul provincial al Provinciei „Sfântul Iosif” din România, şi un grup de 35 de preoţi.

Capela are 12m lungime, 7 m lăţime şi 16 m înălţime şi este prevăzută la subsol cu 36 de cripte: pentru preoţii fii ai satului care vor dori, pentru fraţii provinciei noastre franciscane, iar 4 sunt ale ctitorului.

Sărbătoarea a fost splendidă. Un număr impresionant de credincioşi a luat parte la eveniment, alături fiindu-ne şi autorităţi parlamentare, judeţene şi locale.

După slujba de sfinţire a urmat un praznic oferit de către parohie pentru sufletele tuturor preoţilor răposaţi.

Fie ca această zi să rămână în amintirea şi inima bunilor noştri credincioşi din neam în neam!

Pr. Paul Bulai

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: