Loading...

Germania: Instalare de paroh

Duminică, 28 ianuarie 2024, la ora 16.00, în biserica parohială din Chieming, fr. Marius Balint, OFMConv., guardian al Conventului „Adormirea Maicii Domnului” din aceeași localitate, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne, a fost instalat oficial ca paroh al unității pastorale Chieming-Hart-Ising-Nußdorf.

Instalarea fr. Marius Balint OFMConv. ca paroh la Chieming în Germania

Distribuie cu:

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Excelența Sa Rupert Graf zu Stolberg, episcop auxiliar al Arhidiecezei de München și Freising, avându-i drept concelebranți pe fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial al Provinciei,,Sf. Iosif” din România, și pe numeroși preoți veniți atât din Germania, cât și din alte țări. Printre participanți s-au numărat și reprezentanții autorităților civile și, de asemenea, mulți credincioși din cele patru parohii menționate mai sus, precum și din alte localități.

În cadrul cuvântului de învățătură, pornind de la evanghelia zilei (Mc 1,21-28), în care toți „erau uimiți de învățătura lui Isus, pentru că el îi învăța ca unul care are autoritate și nu în felul cărturarilor”, Excelența Sa a scos în evidență caracterul vindecător și eliberator al Cuvântului Domnului, care are puterea de a ne ,,scutura” și pe noi din cotidianitatea noastră, așa cum a făcut Isus cu duhul necurat, invitându-ne totodată să ne lăsăm „scuturați” în sens pozitiv de puterea cuvântului dumnezeiesc. Misiunea de a predica după modelul lui Cristos, mai întâi prin exemplul propriei vieți și mai apoi prin administrarea sacramentelor, într-un mod deosebit a sacramentului Reconcilierii și a Euharistiei ca celebrare comunitară și colaborarea cu toți membrii consiliilor parohiale în slujba binelui comunității au reprezentat cele două elemente principale ale îndemnului și invitației pe care Excelența Sa le-a adresat părintelui Marius.

La final, după binecuvântarea solemnă, au urmat o serie de gânduri de felicitare și recunoștință venite atât din partea fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, cât și a autorităților locale, a pastorului evanghelic și a consiliului pastoral, sărbătoarea încheindu-se cu câteva cuvinte de mulțumire ale proaspătului părinte paroh.

Ne alăturăm și noi bucuriei noului părinte paroh fr. Marius și dorim să îl felicităm urându-i mulți și binecuvântați ani de slujire după modelul lui Isus Cristos, Bunul Păstor.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: