Loading...

Galbeni (BC): MARTIN BENEDICT GAZDA IESLEI DIN BETHLEEM

Distribuie cu:

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, şi în acest an, la Galbeni, începând din ziua de 8 decembrie 2015 până în ziua de 10 ianuarie 2016, va avea loc inițiativa de Crăciun intitulată: „Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem”.

În „Sala Sfântul Francisc” din complexul Casei memoriale „Martin Benedict”, vor fi expuse patru iesle: trei realizate după tradiția Umbriei, regiunea Sfântului Francisc din Assisi, și una după tradiția Toscanei, locul de naștere al limbii italiene dar și al Renașterii.

Evenimentul este promovat și organizat de Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali din România. Fraţii franciscani din întreaga lume din totdeauna au fost promotorii ieslei de Crăciun deoarece conform tradiției, Sfântul Francisc din Assisi a fost cel care a realizat prima iesle, adică reprezentarea nașterii lui Isus în grajdul din Bethleem, la sihăstria de la Greccio în anul 1223.

Anul acesta s-a ales ca temă, pentru reflecție, un fragment din scrisorile medicului preot Martin Benedict: „Lui Isus care se naște pentru noi să-i răspundem cu o mare iubire și o mare curăție a sufletului” (1983). Cei care îşi potolesc setea de iubire de la izvorul iubirii lui Isus din Bethleem sunt oameni cu un suflet curat şi frumos ca un parfum seducător cu nuanțe de iubire, bunătate, dăruire, ce împrăştie în jurul său mireasma dulce a bucuriei şi speranţei, a compasiunii şi milostivirii, a solidarităţii şi comuniunii.

Ca la fiecare ediție, va fi repropus un alt vechi obicei franciscan legat de început de an nou: practica „extragerii sfinților protectori”. Pelerinul va putea extrage dintr-un mic coș de nuiele numele sfântului patron; sfânt de invocat, de cunoscut și de urmat ca model. Pe același colț de hârtie va putea găsi și un fragment din cuvântările Papei Francisc; o scurtă frază care conține o propunere, un angajament special de trăit pe tot cursul anului, cu rostul de a deveni mai buni, cu chipuri mai senine, mai conștienți și mai responsabili.

Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să faceți cunoscută această inițiativă de Crăciun familiei, rudelor, prietenilor și tuturor cunoscuților dumneavoastră. Vă mulțumim!

 Fr. Silvestro Bejan, OFMConv.

Afiș Craciun 2015

Distribuie cu: