Loading...

Fr. Marius-Petru Bîlha a primit crucea misionară

Isus vorbește deseori de necesitatea și urgența de a merge și a predica Evanghelia în lumea întreagă (cf. Mc 16,15). În istoria Bisericii mulți misionari au luat în serios aceste cuvinte și au lăsat totul pentru a merge, a duce vestea cea bună și a mărturisi bucuria Evangheliei până la marginile pământului.

Fr. Marius-Petru Bîlha a primit crucea misionară de la Papa Francisc

Distribuie cu:

În aceeași direcție, a luat-o la drum și fr. Marius-Petru Bîlha, frate al Provinciei franciscane „Sf. Iosif, soțul Preacuratei Fecioare Maria” din România, care de mult timp, precum aluatul unei pâini bune, dospește în inima sa dorința de „a ieși”, de a merge, sau mai bine zis de a se reîntoarce în pământ de misiune.

Așa cum lucrările mărețe sunt însoțite de Duhul Sfânt și de oameni mari, nu puteau lipsi încurajarea, susținerea, rugăciunea Papei Francisc pe care fr. Marius l-a întâlnit în după-amiaza zilei de 9 ianuarie, într-o vizită privată, la Casa „Sfânta Marta”, unde a primit personal de la Sfântul Părinte binecuvântarea și mandatul misionar. Papa Francisc i-a consemnat în mod deosebit două cuvinte cheie pentru a trăi bine misiunea: apropierea de oameni și a fi mereu milostiv. Abia va fi posibil fr. Marius va pleca în misiune în Honduras, pentru a colabora cu frații din Custodia provincială „Sfânta Maria, Maica Milostivirii” din America Centrală.

„Tu te vei descurca bine în Honduras. Mă voi ruga pentru tine” au fost cuvintele de încurajare din partea Sfântului Părinte pe care fr. Marius le va purta mereu în inimă ca o reînnoită motivație și un stimul continuu în a se dărui fără rezerve.

Cu bucurie vrem și noi să-l susținem pe fratele Marius cu rugăciunea și afecțiunea frățească în această nouă misiune pe care Domnul i-o încredințează. 

Distribuie cu: