Loading...

Fr. Marco Tasca numit arhiepiscop

Astăzi, 8 mai 2020, Sfântul Scaun a comunicat oficial că Papa Francisc l-a numit pe confratele nostru ex-Ministru general, fr. Marco Tasca, Arhiepiscop de Genova.

Fr. Marco Tasca a fost numit Arhiepiscop de Genova

Distribuie cu:

Fr. Marco Tasca, din Provincia Italiană „Sfântul Anton de Padova” (Italia Nord), s-a născut la 9 iunie 1957 în Sant’Angelo di Piove (Padova). A intrat în Ordin la Camposampiero, la 29 semptembrie 1968, unde a frecventat Şcoala elementară după care s-a transferat în Seminarul serafic de la Pedavena (Bologna) unde a frecventat cursurile gimnaziale, iar la Brescia Liceul clasic. A făcut profesiunea simplă la 17 septembrie 1977, iar pe cea solemnă la 28 noiembrie 1981. A fost sfinţit preot la data de 19 martie 1983 la Sant’Angelo di Piove (PD), localitatea natală, prin impunerea mâinilor Mons. Filippo Franceschi, Ep. de Padova.

A frecventat cursurile de teologie la Institutul Teologic „Sf. Anton Doctor” la Padova, luând bacalaureatul în teologie în anul 1982. A fost transferat la Roma, la Colegiul internațional Seraphicum, frecventând cursurile de licenţă la Universitatea Pontificală Salesiana, fiind licențiat în psihologie, iar doi ani mai târziu în Teologie Pastorală. Întors în provincie, între anii 1988-1994 a fost rector al Seminarului mic de la Brescia, iar apoi al Seminarului teologic din Padova (1994-2001). În aceeaşi perioadă a fost şi profesor de psihologie şi catehetică în cadrul Institutului Teologic „Sf. Anton, Doctor” din Padova.

În Capitulul provincial din anul 2001 a fost ales Custode capitular şi Guardian al Conventului din Camposampiero (PD), slujire pe care a avut-o până în anul 2005, când a fost ales Ministru provincial. Este vicepreşedinte naţional al CISM şi Preşedinte al Mişcării Franciscane din Nord-Estul Italiei.

La 26 mai 2007, în cadrul Capitulului General, desfășurat în Sacrul Convent din Assisi, a fost ales al 119-lea succesor al Sf. Francisc. La 29 ianuarie 2013, tot la Assisi, la al 200-lea Capitul general al Ordinului a fost reconfirmat. Și-a încheiat slujirea de Ministru general la Capitulul general din 17 mai 2019.

Îl felicităm pe confratele nostru Marco și-l însoțim cu rugăciunea noastră!

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Distribuie cu: