Loading...

Exerciții spirituale inedite

În perioada 27 aprilie – 2 mai 2020, Custodia provincială de Orient și Țara Sfântă, prin conectarea la rețeaua de internet cu sediul Curiei generale din Roma, a celebrat exercițiile spirituale anuale.

Custodia de Orient și Țara Sfântă: Exerciții spirituale inedite

Distribuie cu:

Anul acesta reculegerea a fost celebrată într-un mod… original. Secretarul general fr. Tomasz Szymczak, a predicat de la Curia generală, folosindu-se de mijloacele oferite de rețeaua de internet, și i-a ajutat astfel pe frați să mediteze la votul sărăciei.

Meditațiile i-au determinat pe frați să-și verifice propria viață plecând de la acest vot al sărăciei, meditând înainte de toate asupra modului în care este primit Cuvântul lui Dumnezeu și apoi cum este trăit, recunoscând, desigur, că totul este darul lui Dumnezeu. Dacă acest dar este primit bine, cu echilibru și cu simțul responsabilității, se poate construi o relație autentică cu sine, cu aproapele și cu Cel Preaînalt.

Fratele Tomasz a condus exercițiile spirituale și anul trecut când i-a vizitat pe frații din Liban. Anul acesta a lipsit întâlnirea fraternă față către față, dar îi mulțumim Domnului pentru acest moment, profitând de contextul care ne-a obligat să rămânem retrași în cele patru convente ale Custodiei.

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: