Loading...

Fericita Veronica la Gherăeștii Noi

Duminică, 9 iulie 2023, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.00, comunitatea din Gherăeștii Noi a primit relicva Fericitei Veronica Antal, ce urmează a fi așezată în altarul nou al bisericii.

Gherăeștii Noi: Primirea relicvei Fericitei Veronica Antal

Distribuie cu:

După ce, cu o seară înainte, în biserică a ajuns statuia cu bustul Fericitei Veronica Antal, duminică dimineața, la ora 8.30, comunitatea parohiei „Sfânta Fecioară Maria, Regina lunii Mai” din Gherăeștii Noi a întâmpinat în fața bisericii relicva Fericitei, adusă în mijlocul ei de către pr. Fabian Blaj, OFMConv., paroh al comunității din Nisiporești, împreună cu pr. Emanuel Antica, OFMConv., vicar al aceleiași parohii. Până la ora 9.00, când a început sfânta Liturghie, în biserică au fost înălțate lui Dumnezeu rugăciuni prin mijlocirea Fericitei Veronica pentru familii, copii, dar și pentru cei bolnavi din comunitatea noastră.

A urmat, apoi, Sfânta Liturghie, având ca celebrant principal pe pr. Fabian, concelebrând preoții din comunitatea din Gherăeștii Noi. În cadrul omiliei, făcând referință la textul din evanghelia duminicii, pr. Fabian a subliniat trei căi pe care creștinii trebuie să le urmeze pentru a ajunge la Dumnezeu, căi care pot fi identificate cu ușurință și în viața Fericitei Veronica Antal, și anume: calea credinței, a umilinței și a sfințeniei. La finalul sfintei Liturghii, pr. Fabian a înmânat părintelui paroh Cristinel Gal relicva Fericitei, ce urmează a fi așezată în altarul nou al bisericii, iar apoi a oferit fiecărui credincios în parte binecuvântarea cu relicva Fericitei.

A fost o zi specială, marcată de comuniune, atât între credincioși, cât și între preoți, dar mai ales între Biserica Lumească și Biserica Cerească, reprezentată de Sfinți și Fericiți, aducându-i împreună laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru marele dar al mântuirii.

*

Mai multe imagini se pot vedea aici.

Distribuie cu: