Loading...

Exerciții spirituale la Onești

Aşa cum este obiceiul la franciscanii seculari din regiunea Moldova – Muntenia, care au ales-o ca patroană pe Fericita Veronica Antal, în fiecare an se organizează cursuri de exerciţii spirituale şi de formare pentru membrii OFS.

Exerciții spirituale pentru franciscanii seculari la Onești

Distribuie cu:

În perioada 3-6 aprilie 2019 s-au organizat cursurile de exerciții spirituale, la casa ecumenică de la Oneşti, unde au participat cu mare bucurie fraţi din comunităţile: Oneşti, Tg. Trotuş, Bacău, Buruienești, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu, Galbeni, Valea Mare, Faraoani, Fundu Răcăciuni, Arini, Prăjeşti, Bogdăneşti, București, Traian, Roman, Galați, Hălăucești și Nisiporești.

Aceste cursuri, au fost ţinute de părintele Asistent Spiritual, Anton Acatrinei, având ca temă: Sfântul Francisc şi spiritualitatea franciscană şi rolul consiliului şi a membrilor ei fraternităţile locale OFS.

Programul zilnic începea la ora 7, pe lângă conferinţe, fraţii au căutat să-şi organizeze un program spiritual comunitar, bogat cu celebrarea Laudelor şi Vesperelor în comun, recitarea Sf. Rozariu zilnic şi a Căii Sfintei Cruci. S-a participat şi la celebrarea Sfintei Liturghii şi a  Căi Sfintei Cruci, în biserica parohială Sfinţii Petru şi Paul.

De asemenea, joi seara am avut parte de o celebrare frumoasă a Adorării Sfintei Cruci în Sanctuarul Fericitul Ieremia a fraţilor capucini. Tot la sanctuar am participat şi vineri seara la celebrarea Căii Sfintei Cruci şi la Sfânta Liturghie.

Aceste zile de exerciţii spirituale şi de formare, au fost într-adevăr zile de comuniune frăţească şi har pentru noi fraţii care am avut bucuria să participăm. Şi am simţit cum ne-am reînnoit angajamentul şi elanul nostru, în angajamentul pe care l-am luat de a-l urma pe Cristos după exemplul Sfântului Francisc. Căutând să ducem mai departe carisma franciscană şi să muncim pentru susţinerea Bisericii în aceste timpuri puţin dificile.

Pace și bine!

***

În perioada 3-6 aprilie 2019 s-au organizat cursuri de exerciții spirituale, la casa ecumenică de la Oneşti, pentru franciscanii seculari din regiunea Moldova-Muntenia. #Paceșibine!

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 8 aprilie 2019

Distribuie cu: