Loading...

Editura Serafica: Viața de credință

La Editura Serafica a apărut cartea „Viața de credință”, autor sfântul Leonard Murialdo, traducere Daniel Demetercă, sub îngrijirea pr. Giuseppe Fossati. Cartea apare în format 12×17 cm, are 56 de pagini color și poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

Editura Serafica: „Viața de credință” de Sf. Leonard Murialdo

Distribuie cu:

Apariția acestui opuscul este cu atât mai oportună cu cât anul viitor, pe 19 martie, se vor împlini 150 de ani de când Leonard Murialdo a înființat Congregația sfântului Iosif (Iosefinii lui Murialdo), iar pe 30 martie se vor împlini 123 de ani de la moarte acestui sfânt atât de preocupat de soarta tinerilor nevoiași și a muncitorilor din lumea întreagă.

Deși nu este o operă originală, ci o traducere din franceză a unei cărți scrise de un preot iezuit, Sfântul Leonard Murialdo are meritul de a-i fi asigurat o unitate doctrinară și literară, ordonând materialul în jurul temei credinței și dându-i o structură precisă. În plus, Murialdo este considerat autorul moral al acestui opuscul pentru că a adoptat pe deplin această doctrină, găsind sintetizate în ea aspecte ale propriei sale vieți interioare, în special abandonul total în fața Providenței Divine, și a contribuit masiv la popularizarea acestor idei, publicându-le în două ediții.

Cartea cuprinde un preambul (o premisă) în care se vorbește despre spiritul de credință și perfecțiunea creștină; trei meditații scurte, însoțite de propuneri care, de fapt sunt mai mult invocații care trebuie repetate în situații dificile; câteva gânduri ale lui Leonard Murialdo privind spiritul de credință; rugăciuni inspirate de viața sfântului.

Citirea acestor pagini reprezintă un fel de întâlnire cu Sfântul Murialdo în experiența sa de credință și un îndemn la abandonul total și încredere imensă în Providență, pentru că, așa cum spune sfântul, „totul vine de la Dumnezeu, deci totul este bun”.

Editura Serafica

*

Viața de credință 
Sf. Leonard Murialdo, Roman, Editura Serafica, 2022, 56 pag., 12×17 cm, ISBN 978-606-770-203-3, 10 lei.

*

Cartea, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):
prin curier: Editura „Serafica”, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
prin website (online): www.serafica.ro
direct din Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
sau la librăriile catolice partenere

Distribuie cu: