Loading...

Conferirea ministerului minor al lectoratului

Distribuie cu:

Roman, 11 noiembrie 2012:
1Duminică, 11 noiembrie 2012, în capela Institutului Teologic Franciscan din Roman a avut loc conferirea ministerului minor al lectoratului, unui număr de 7 fraţi studenţi, în cadrul sfintei Liturghii, care a fost prezidată de Ministrul provincial, fr. Emilian Cătălin, alături de care au concelebrat mai mulţi fraţi preoţi din cadrul Institutului şi al Provinciei. Momentul instituirii întru lectorat a început odată cu apelul candidaţilor, după care a urmat cuvântul de învăţătură al părintelui Maximilian Pal, în cadrul căruia a evidenţiat într-un mod special valoarea şi responsabilitatea primirii acestui minister, ce presupune proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, şi a oferit câteva puncte de reflecţie cu privire la hrana spirituală a Cuvântului Domnului din această a XXXII-a duminică de peste an.
După omilie a urmat ritul propriu-zis al conferirii lectoratului, care a constat într-o rugăciune specială rostită de Ministrul provincial asupra candidaţilor, fiecare dintre aceştia, odată cu formula prevăzută de ritual, primind din mâinile sale Sfânta Scriptură, exprimându-şi, astfel, adeziunea personală la ministerul încredinţat.

2Au fost instituiţi acoliţi:
– fr. Iosif Barticel
– fr. Gabriel-Anton Ferenţ
– fr. Mihai-Ciprian Hortolomei
– fr. Ovidiu-Ionuţ Huşanu
– fr. Iulian Robu
– fr. Pavel-Andrei Trifescu
– fr. Dan-Ciprian Vătămănelu

În încheiere, înainte de binecuvântarea finală, Ministrul provincial i-a felicitat pe noii lectori şi le-a adresat invitaţia de a fi deschişi inspiraţiei Duhului Sfânt, pentru a-l primi în viaţa lor şi a-l mărturisi pe Cristos, împlinindu-şi cu vrednicie şi demnitate misiunea de a vesti Cuvântul Domnului.

fr. Cristian Aiojoaei, OFMConv.
Info. www.ofmconv.ro

Distribuie cu: