Loading...

Colecția Lourdes: Apariție editorială

După ce a debutat în anul 2019 cu primele două volume (1. Henri Lasserre, Istoria Maicii Domnului de la Lourdes; 2. René Laurentin, Aparițiile Fecioarei Maria la Lourdes. Relatare documentată), „Colecția Lourdes” continuă în 2020 cu alte patru volume care sunt deja disponibile: 3. René Laurentin, Bernadeta de la Lourdes vă vorbește -1. Perioada trăită de Bernadeta la Lourdes (1844-1866) (377 pag.); 4. René Laurentin, Bernadeta de la Lourdes vă vorbește -2. Perioada de călugărie la Mănăstirea din Nevers (1866-1879) (409 pag.)

Au apărut alte patru volume din „Colecția Lourdes”

Distribuie cu:

Aceste două cărți sunt foarte interesante: dacă în volumul 2 din Colecție, teologul Laurentin ne-a relatat – cu documente la mână – istoria aparițiilor, acum el schimbă perspectiva, adunând tot ceea ce a spus Bernadeta (logia) de-a lungul vieții ei și a fost pus în scris. Vol. 3 reconstituie viața și cuvintele Sf. Bernadeta rostite la Lourdes, în timp ce vol. 4 le prezintă pe acelea din Mănăstirea de la Nevers. Volumul 3 a fost tradus de pr. Adrian Botea în colaborare cu pr. Cristian Sabău, iar volumul 4 a fost tradus de același pr. Botea.

Vol. 9. (Ediție îngrijită de) Cristian-Florin Sabău, Ghidul pelerinului la Lourdes – pentru peregrinări efective ori sufletești (285 pag.), este un îndrumar care descrie istoricul, semnificația și finalitatea fiecărui loc/bazilici/ansamblu/muzeu pe care pelerinul îl poate vizita la Lourdes. La finalul cărții există două secțiuni: cântecele care se cântă la Lourdes (având traducerea românească după fiecare vers), precum și câteva rugăciuni ale pelerinului de recitat pe drum, la intrarea în Lourdes și, respectiv, acolo. Dacă până acum, existau materiale de prezentare doar în alte limbi, de acum vor putea beneficia și pelerinii români de un compendiu cu informații unitare asupra acestui Sanctuar.

Vol. 10. (Ediție îngrijită de) Cristian-Florin Sabău, Rugăciuni cu Preacurata de la Lourdes. Colecție de invocații, meditații, poezie și cântece (429 pag.), se prezintă asemenea unei cărți de rugăciuni, în care s-a încercat să se pună laolaltă toate invocațiile către Fecioara de Lourdes disponibile în felurite limbi, toate – desigur – traduse în română. Fiind prefațată de PS Virgil Bercea, cartea se deschide cu reflecții asupra Lourdes-ului luate din felurite personalități (Papi, prelați greco- și romano-catolici ori feluriți scriitori). În secțiunea de rugăciuni, invocațiile au fost grupate în funcție de rituri (bizantin, latin, etc). Pentru ritul greco-catolic, au fost alcătuite stihuri (completare la Minei) pentru slujbele ceasurilor din cele două comemorări ce amintesc Lourdes-ul (11 februarie – Apariția Sfintei Fecioare și 16 aprilie – Sf. Bernadeta), precum și Acatistul Maicii Domnului de la Lourdes ori Acatistul Bernadetei.

La finalul cărții există două secțiuni: poezie (compoziții ale unor poeți români și străini, unele referindu-se explicit la Lourdes) și cântece (un întreg repertoriu de cântări și pricesne mariane). Cu ajutorul Domnului, în anul 2021 vor apărea ultimele patru volume din Colecție. Pentru comenzi: diacon Claudiu Boda, Magazinul Greco-Catolic „Sf. Tereza” [str. Episcop Mihai Pavel, nr. 4, Oradea, jud. Bihor], email: claudiupelerinaje@yahoo.com, telefon: 0766 379 879 sau 0744958932. 

* * *

Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea

Distribuie cu: