Loading...

Către toți frații Ordinului

Dragi frați, prin aceste câteva cuvinte, vă salut fratern pe fiecare și vin cu o propunere foarte simplă, dar încărcată de semnificație.

Scrisoarea Ministrului general către toți frații Ordinului

Distribuie cu:

În aceste zile crește nu doar alarma, ci și epidemia virală, considerată deja pandemie din cauza răspândirii rapide în peste 150 de țări. Nimeni nu este ferit de pericolul contagierii și, ca Ordin, suntem aproape de cei loviți de acest virus și de consecințele pe care le presupune.

Autoritățile civile și bisericești au făcut multe recomandări și au dat indicații. Din respect față de noi înșine și față de ceilalți, vă cer tuturor prudență maximă și să puneți în practică aceste norme oficiale.

Mai mult, prin rețele virtuale circulă foarte multe reflecții despre această situație neobișnuită. Acum este un moment potrivit ca fiecare dintre noi și fiecare comunitate să aprofundeze, în credință și cu ajutorul principiilor noastre carismatice, nu doar conjunctura actuală, dar și sensul ultim și transcendent al existenței. Este un timp de contemplare.

Îndemn întreg Ordinul să promoveze un post special cu această intenție, marți 24 martie, în ajunul solemnității Bunei Vestiri.

Acest gest simplu se dorește a fi un semn al răspunderii noastre de a ne ruga pentru nevoile umanității și totodată o manifestare a încrederii în Dumnezeu, Domnul vieții și al istoriei. Formăm o singură familie, între noi și împreună cu lumea întreagă. Trăim într-o lume în care totul este conectat și în această realitate dorim să oferim rugăciunea noastră, devotamentul nostru și apropierea noastră iubitoare.

Le cer în special Miniștrilor Provinciali, Custozilor și Guardianilor, să aibă grijă, cu iubire și responsabilitate, de sănătatea confraților și a celor cu care își împărtășesc activitățile. Vă cer și să încurajați și să propuneți inițiative – în special – de rugăciune mai intensă și solidaritate, fără a-i uita pe cei care deja suferă de alte forme de rău și de excludere. E timpul să fim solidari și cu stilul nostru de viață.

Să rămânem puternici în speranță și, ca franciscani, să fim interesați din inimă de această lume!

Domnul să vă dăruiască pacea!

 

Fr. Carlos A. Trovarelli
Ministru General

Distribuie cu: