Loading...

Capitul Regional Electiv

În perioada 27-28 mai 2022, la mănăstirea franciscană „Maica Domnului” din Oradea, a avut loc Capitulul Regional Electiv al Ordinului Franciscan Secular din regiunea Transilvania Vest. La Capitul au participat fr. Szilard Tibor Penu – ministru național, din partea Consiliului Național al OFS, și pr. Marian Antal Puvak OFMCap, asistent spiritual al OFS Transilvania Vest.

Capitul Regional Electiv pentru Ordinul Franciscan Secular din Transilvania Vest

Distribuie cu:

Prima zi a început cu prezentarea delegaților fraternităților, după care au urmat discuții pe marginea propunerilor de modificare a Statutului Regional OFS. De la ora 18.00 programul a continuat cu Sf. Liturghie, la care frații au participat în biserică, alături de comunitatea locală. În încheierea zilei au avut loc discuții prin care s-a făcut o evaluare a realității din fraternitățile regiunii, precizându-se dificultățile întâmpinate dar și bucuriile dăruite de viața franciscană, care înseamnă a trăi Evanghelia lui Isus Cristos după exemplul Sf. Francisc.

A doua zi programul a început cu rugăciunea Laudelor, urmată de o meditație (pe două grupuri lingvistice) prezentată de pr. Marian Anton Puvak OFMCap, pentru fraternitățile de limbă maghiară, și de pr. Iulian Robu OFMConv, pentru fraternitățile de limbă română. Ziua a continuat cu prezentarea raportului consiliului și al ministrului regional, Gabriela Molnar. În raport s-au expus realitățile din fiecare fraternitate, modul în care a fost realizată formarea și în care a fost asigurată asistența spirituală.

Călăuziți de Spiritul Sfânt, participanții la capitulul electiv au ales membrii noului consiliu regional: sr. Gabriela Molnar – ministru regional, sr. Celina Frâncu – viceministru, fr. Szamosi Istvan – formator, sr. Sanda Ulici – secretar, sr. Elvira Butiri – trezorier. Noul Consiliu regional a fost învestit în cadrul Sfintei Liturghii, prezidată de pr. Marian Anton Puvak OFMCap. Mulțumim Domnului pentru că, în lumina Spiritului Sfânt, ne-a călăuzit în aceste zile și îi cerem să ne însoțească în proiectele următoare, să ne susțină în dorința de a ne oferi viața lui Cristos și Bisericii Sale.

Pace și bine!

*

Material apărut pe www.egco.ro

Distribuie cu: