Loading...

Cacica: Invitație la pelerinaj

A rămas vie în inimile tuturor credincioşilor vizita pe care a făcut-o Sfântul Părinte papa Francisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. Au fost pentru toţi zile pline de har, care vor fi întipărite în sufletul şi amintirea multor oameni de bunăvoinţă. Şi creştinii din Moldova, din Dieceza de Iaşi şi nu numai, au avut şansa să îl întâlnească pe papa la Iaşi, în ziua de 1 iunie.

Haideţi, creştini, la Maria! Invitaţie la pelerinajul de la Cacica

Distribuie cu:

Este cunoscută evlavia pe care Sfântul Părinte o are către Sfânta Fecioară Maria, astfel încât, în Dieceza noastră de Iaşi, nu se putea o surpriză mai minunată decât întâlnirea Sfântului Părinte cu Maica Domnului de la Cacica şi cu toţi credincioşii, sub mantia ei de mamă. Atunci, printr-o procesiune solemnă, icoana Maicii Domnului de la Cacica, icoană care a stat mai multe zile în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, a fost purtată spre scena din faţa Palatului Culturii, însoţită de reprezentanţi ai familiilor, în timp ce era rostită rugăciunea Rozariului, rugăciune aşa de dragă sfintei Fecioare Maria.

Din toată inima, în numele tuturor celor prezenţi, episcopul Petru Gherghel i-a oferit în dar papei Francisc o copie după icoana Maicii Domnului de la Cacica. „Primiţi, vă rugăm, Sfinte Părinte, un act simbolic, icoana Maicii Domnului de la Cacica, spre sfântă aducere aminte şi prinos de recunoştinţă!”, a spus atunci păstorul diecezei.

Se apropie o nouă ocazie pentru noi de a o întâlni pe Măicuţa Domnului, de această dată la ea acasă, la sanctuarul nostru de la Cacica. Aceeaşi emoţie ne încearcă şi acum când vă chemăm la Cacica să trăim momente de înălţare sufletească împreună cu Mons. Iosif Păuleţ, noul episcop al Diecezei de Iaşi, cu episcopul emerit Petru Gherghel, care va veni la sanctuar să mulţumească Maicii Domnului pentru cei 41 de ani ca păstor în fruntea diecezei noastre, cu episcopul auxiliar Aurel Percă, împreună cu episcopii invitaţi, păstorii parohiilor noastre şi părinţii formatori din seminariile şi casele de formare, cu tinerii şi poporul credincios. Este o dorinţă din partea Bisericii Universale să rămânem uniţi aproape cu păstorii diecezei.

***

Programul pelerinajului

Miercuri, 14 august
10.00 – Celebrare penitenţială
12.00 – Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului
12.30 – Pelerinajul tinerilor (se va porni de după calea ferată înainte de zona unde încep serpentinele din drumul spre Cacica)
13.30 – Sosirea tinerilor la sanctuar
16.00 – Calea sfintei cruci
17.00 – Adoraţie euharistică
18.00 – Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate
22.00 – Priveghere mariană, urmată de procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului

Joi, 15 august
06.00 – Sfânta Liturghie de dimineaţă
07.30 – Sfânta Liturghie greco-catolică
08.30 – Sfânta Liturghie în limba maghiară
09.15 – Sfânta Liturghie în limba polonă
09.15 – Sfânta Liturghie in limba germană
11.00 – Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

 

Distribuie cu: