Loading...

Bacău: Ziua Persoanelor Consacrate

După luni îndelungate de aşteptare, duminică, 7 februarie 2021, aproximativ 90 de persoane consacrate din zona Bacău au avut bucuria de a se întâlni şi a sărbători cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieţii Consacrate la Biserica „Fericitul Ieremia” din Bacău.

Bacău: Sărbătorind cea de-a XXV-a Zi Mondială a Vieţii Consacrate

Distribuie cu:

La ora 10.00, ne-am unit în rugăciune în faţa Preasfântului Sacrament. Adoraţia a fost animată de pr. Vlad-Bogdan Bejan OFMConv., alături de sr. Clementina Gîrlianu – „Surorile Oblate Asumpţioniste”, sr. Emanuela Simon – „Surorile Sfânta Faţă” Măgura, sr. Regina Bulai – „Surorile Franciscane Misionare de Assisi”, împreună responsabili cu pregătirea întâlnirii persoanelor consacrate din zona Bacău. După adoraţia euharistică la ora 11.00 a urmat Sfânta Liturghie prezidată de către pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, alături de pr. Eduard-Mihai Coşa, parohul comunităţii gazde, şi de un număr mare de preoţi.

Omilia a fost ţinută de pr. Sorin Giurgi, frate franciscan conventual din Parohia Luizi-Călugăra. În cadrul omiliei părintele ne-a amintit de invitaţia păstorului diecezei noastre, cu ocazia deschiderii noului an pastoral dedicat speranţei: „Sunt profund conştient că viaţa de credinţă a Bisericii noastre locale de Iaşi, a comunităţilor noastre şi a fiecărui credincios în parte, are nevoie, mai ales în această perioada de «convalescenţă», să fie susţinută şi alimentată. Are nevoie de o implicare efectivă a noastră, a tuturor, pentru a merge alături unii de alţii şi pentru a semăna speranţa lui Cristos în inimile noastre şi ale fraţilor noştri. Ca şi lucru concret, comunităţile noastre, dar mai ales comunităţile de viaţă consacrată, sunt îndemnate să fie laboratoare ale speranţei.”

În continuare, Sfinţia Sa a amintit de mesajul din partea Congregaţiei pentru Viaţa Consacrată cu referinţă la enciclica „Fratelli tutti” a Papei Francisc, care ne invită „să acţionăm împreună, să facem să se renască în toţi o aspiraţie mondială la fraternitate” (nr. 8), să viseze împreună (nr. 9) pentru ca „în faţa diferitelor moduri actuale de a elimina sau a ignora pe ceilalţi, să fim în măsură să reacţionăm cu un nou vis de fraternitate şi de prietenie socială… (nr. 6) şi ne cere tuturor să punem această enciclică în centrul vieţii, formării şi misiunii noastre….”

De asemenea, părintele Sorin a pus în lumină şi invitaţia din partea Sfântului Părinte Papa Francisc luată din omilia din sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în care suntem îndemnaţi să urmăm exemplul de răbdare al bătrânului Simeon, care a aşteptat cu multă răbdare împlinirea promisiunilor Domnului. Răbdarea lui Simeon este oglinda răbdării lui Dumnezeu.

Şi o ultimă invitaţie, care, de fapt, este inspiraţia celorlalte, este din cuvântul lui Dumnezeu, cuvânt care ne este adresat şi dăruit ca hrană şi călăuză în fiecare zi.

În cele din urmă, părintele predicator a făcut referinţă la liturgia cuvântului din această duminică care ne îndeamnă la slujire, urmând exemplul lui Isus, care a venit în lume ca să slujească, nu să fie slujit.

Mulţumim Domnului pentru această zi binecuvântată în care ne-am bucurat să ne reîntâlnim, să ne rugăm împreună, să sărbătorim ziua dedicată nouă, persoanelor consacrate, prin care Biserica ne arată preţuirea sa şi ne încurajează în drumul nostru de slujire. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire rodnică.

Surorile Oblate Asumpţioniste Bacău

* * *

Material apărut pe www.ercis.ro

Distribuie cu: