Loading...

Assisi: Curtea lui Francisc

Prima zi a întâlnirii se va încheia cu intervenția Președintelui Conferinței Episcopale Italiene, card. Gualtiero Bassetti, și politicianul Romano Prodi.

Assisi.

Distribuie cu:

În perioada 14-17 septembrie 2017 vor participa, la evenimentul  Cortile di Francesco (Curtea lui Francisc), organizat de Custodia de Assisi, în calitate de locutori Romano Prodi, miniștrii Delrio, Fedeli și Minniti.

Prima întâlnire, având ca temă Rețeaua și degradarea limbajului: cuvinte ostile, se va desfășura joi, 14 septembrie, începând cu ora 10:30, în piața inferioară a Bazilicii Sfântului Francisc din Assisi, la care vor lua parte: Ministrul Educației, Universităților și Cercetării, Valeria Fedeli, directorul TV2000, Polo Ruffini, Directorul general LUISS, Giovanni Lo Storto, fondatorul „Parole O_stili”, Rosy Russo, Președintele Federației Naționale de Presă Italiană, Beppe Giulietti, secretarul general FNSI, Raffaele Lorusso, și Digital Marketing, Alessio Carciofi.

Prima zi a întâlnirii se va încheia la ora 21:00 în Bazilica Superioară a Sfântului Francisc prin intervenția Președintelui Conferinței Episcopale Italiene, card. Gualtiero Bassetti, i politicianul Romano Prodi, cel care va vorbi despre schimbările demografice, politice și economice.

Bunăoară, Ministrul Infrastructurii și Transportului, Graziano Delrio, va vorbi despre importanța relației dintre sectorul public și cel privat în situațiile de urgență cu referire și la cutremurele ce au lovit centrul Italiei. Întâlnirea se va desfășura pe 15 septembrie, începând cu ora 19:30, în Salonul Papal din cadrul Conventului din Assisi.

Întâlnirea se va încheia duminică 17 septembrie, la ora 18:30, în Bazilica Superioară Sfântul Francisc și îi va avea față în față pe Președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, card. Gianfranco Ravasi, și Ministrul de Interne, Marco Minniti, într-un colocviu pe tema migrației.

Curtea lui Francisc se va desfășura la Assisi în perioada 14-17 septembrie 2017. Pe perioada acestor patru zile de întâlniri, conferințe, workshop-uri vor participa, printre alții, Christo, Massimo Cacciari, Umberto Galimberti, Romano Prodi, Oliviero Toscani și Ignazio Visco, doar pentru a-i aminti pe câțiva dintre ei. Un program bogat în evenimente cu personalități ale societății civile, culturii, politicii și artei, dar și mulți alții gata să asculte și să dialogheze pe tema „drumului”. 

 (traducere din limba italiană de fr. Carol-Daniel Sabău)

***

Material apărut pe www.sanfrancescopatronoditalia.it

Distribuie cu: