Loading...

Almanah misionar franciscan

La editura Serafica a apărut cartea „Prezența Fraților Minori Conventuali din România în Lume. Almanah misionar franciscan” (color), coordonator Comisia de Animare Misionară a Provinciei „Sf. Iosif” din România. Cartea apare în format 17X14 cm, are 216 pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (sau online www.serafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 50 lei.

Prezența Fraților Minori Conventuali din România în lume. Almanah misionar franciscan

Distribuie cu:

Pentru a marca 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane „Sfântul Iosif” din România, Comisia de Animare Misionară din cadrul provinciei a tipărit la Editura Serafica volumul „Prezența Fraților Minori Conventuali din România în Lume. Almanah misionar franciscan”, sub îngrijirea pr. Irimia-Romică Pal. Conceput ca primul almanah misionar franciscan al provinciei, această inițiativă istorică își are motivația în însăși carisma franciscană instituită de Sfântul Francisc de Assisi, în urmă cu mai bine de 700 de ani, la întâlnirea misionară cu sultanul sarazinilor.

Volumul de față are trei calități excepționale de necontestat.

În primul rând, este evidentă valoarea sa de document istoric, chiar dacă nu își propune acest lucru. Se spune că un popor, o comunitate, nu are viitor dacă își uită trecutul. Mărturiile din paginile de față, grupate în două părți distincte (misiuni din străinătate și din țară), reprezintă o actualizare a trecutului și garanția prezentului pentru generațiile viitoare.

În al doilea rând, din punct de vedere literar, marele merit al acestui volum este că, deși a implicat o muncă enormă – cum se întâmplă în cazul unei cronici – nu se rezumă doar la o simplă cronică; datele statistice se îmbină și se echilibrează perfect cu narațiunea, rezultând o lectură fluidă și inedită.

Nu în cele din urmă, volumul are și calitate unei radiografii umane de înaltă fidelitate. Deși la prima vedere ar părea un document de specialitate adresat fraților franciscani, această apariție editorială se adresează tuturor cititorilor care doresc să aprofundeze carisma misionară franciscană, mai puțin cunoscută. Obișnuiți să vadă în preoții și frații franciscani doar persoane consacrare, cititorii vor descoperi aici pagini pline de oameni care se roagă, muncesc, râd sau își mărturisesc dificultățile pe care le întâmpină în misiunile lor de pe tot globul pământesc.

Editura Serafica

Prezența Fraților Minori Conventuali din România în lume. Almanah misionar franciscan (color)
Comisia de Animare Misionară, Editura Serafica 2022, ISBN: 978-606-770-199-9, format 17X24 cm, p. 216, preț 50 de lei.

*

Cartea, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria „Presa Bună”:
prin poştă: Librăria „Presa Bună”, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 26; 700064-Iaşi;
prin telefon şi WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 şi 19.00; duminica, între orele 10.00 şi 18.00
prin e-mail: libraria@ercis.ro
prin Internet: www.ercis.ro/libraria; www.catholica.ro

*

De la Editura „Serafica”:
prin poştă: Editura „Serafica”, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
prin website (online): www.serafica.ro
direct din Librăria „Sfântul Anton” din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
sau la librăriile catolice partenere

Distribuie cu: