Loading...

A trecut la Domnul pr. Iosif Aenăşoaie

Pr. Iosif Aenăşoaie a trecut la Domnul la 30 martie 2020, în Austria, în urma unui infarct care i-a agravat starea sănătăţii.

A trecut la Domnul pr. Iosif Aenăşoaie

Distribuie cu:

S-a născut la 10 martie 1967, la Buruieneşti (com. Doljeşti, jud. Neamţ).

După absolvirea liceului, în anul 1990 a intrat în postulandatul franciscan din Nisiporeşti, după care a urmat anul de noviciat încheiat cu prima profesiune temporară la 18 septembrie 1991, la Luizi-Călugăra.

După profesiune a fost trimis de superiori în Austria, la Viena, unde şi-a continuat formarea în Clericatul Ordinului Fraţilor Minori Conventuali din Austria.

La 8 septembrie 1995 a făcut profesiunea pe viaţă.

A primit diaconatul la 12 aprilie 1999, iar la 29 iunie 2002 a fost hirotonit preot la Iaşi, de către PS Petru Gherghel.

După hirotonire a continuat să activeze timp de câţiva ani în conventul franciscan din Viena, după care a cerut şi a fost încardinat în anul 2016 în Arhidieceza de Viena, slujind ca administrator parohial în mai multe parohii din Decanatul de Paysdorf.

* * *

Liturghia de înmormântare va fi celebrată în Parohia Poysdorf, Austria (unde a slujit între 2006 şi 2016), miercuri, 8 aprilie, ora 15.00 (ora României) şi va putea fi urmărită on-line accesând pagina de Facebook a Parohiei Poysdorf: www.facebook.com/Pfarrverband.Poysdorf

Distribuie cu: