Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 159º

Dragi cititori, vă propunem spre lectură numărul martie – aprilie 2020 al revistei Mesagerul sfântului Anton, chiar dacă, deocamdată, doar în varianta digitală (vezi aici), datorită situației delicate în care întreaga lume se găseşte în această perioadă. Ca de obicei, gama tematică a articolelor e vastă: despre post şi Înviere, iubire faţă de Biserică, schimbare, individualism, respect, iubire de Dumnezeu, fricile omului contemporan, vârsta de mijloc etc.

A apărut numărul martie – aprilie 2020 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Un jurnal de călătorie al doamnei Ana Blandiana în Basarabia ne este înfăţişat în Dosar. „Ceea ce trebuie să mărturisesc de la început este bucuria descoperirii că elevi pe care i-am cunoscut în satele pe unde am trecut erau nu numai mult mai români şi mult mai europeni decât politicienii lor din capitală, dar că vorbeau o limbă română corectă, fără pic de accent. Îmi aminteam cum vorbeau, cât de rusificate le erau accentele – în decembrie 1989, când i-am întâlnit pentru prima dată – chiar şi scriitorilor veniţi de la Chişinău şi nu puteam să nu recunosc cu emoţie cum, în pofida tuturor greutăţilor, timpul curge unificându-ne. Numit Antinostalgia, proiectul Europei Libere îşi propunea să se opună propagandei post-comuniste…”.

Să nu ne lăsăm stăpâniţi de individualism ne îndeamnă, în articolul pe care îl semnează, domnul Nicolae Prelipceanu. Autorul confirmă un gând preluat dintr-o carte, şi anume că divinitatea întăreşte viaţa de grup. În evoluţia sa, omul e chemat să-l descopere pe Dumnezeu nu doar în liniştea deşertului, singur, ci şi alături de ceilalţi, în societatea noastră, cu vacarmul ei de fiecare zi.

Ca exemplu de trăire a bucuriei pascale ne este prezentată Preacurata Fecioară Maria. Ea umple cu speranţa şi credinţa ei, după cum ne aminteşte părintele Iosif-Eduard Cadar, „aşteptarea înfrigurată a clipei luminoase şi biruitoare: Învierea”. Maria nu a căzut în disperare sau în deprimare în clipele deosebit de grele pe care le-a trăit. Din contra, a vegheat în speranţă şi rugăciune, cu încredere în Dumnezeul care îşi ţine promisiunile. Invitaţia e clară şi valabilă şi pentru noi. În aceste zile, chiar dacă vom trăi sărbătoarea învierii Domnului într-o modalitate diferită din cauza flagelului care biciuieşte omenirea, să nu ne pierdem încrederea în Domnul Isus înviat. Să veghem în speranţă şi rugăciune, asemenea Mariei, icoana bucuriei Învierii.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2020. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim lectură plăcută şi Sărbători ale Învierii cu speranţă şi încredere în Domnul!

* * *

Varianta digitală aici:

 

Distribuie cu: