Loading...

Zi de reculegere la Târgu Trotuș

Luni, 2 martie 2020, frații franciscani conventuali din comunitățile Prăjești, Bacău, Luizi-Călugăra și Târgu Trotuș s-au reunit, la începutul Postului Mare, în conventul „Trupul și Sângele Domnului” din Târgu Trotuș pentru a celebra și trăi o zi de reculegere lunară zonală.

Zi de reculegere zonală la Târgu Trotuș - © Arhiva OFMConv.

Distribuie cu:

Aceste reculegeri lunare fac parte din programul formării permanente și au ca scop creșterea spirituală a fraților, desăvârșirea trăirii fraterne, precum și o bună cunoaștere lăuntrică și fraternă, dar, în același timp, reprezintă și un moment de comuniune frățească.

Întâlnirea spirituală a început la ora 10.00, în sala de cateheze „Sf. Francisc din Assisi” a Parohiei, unde fr. Cornel Horvat a ținut fraților prezenți meditația intitulată „Postul Mare, timp de pocăință și de har”. În cele prezentate, fr. Cornel a detaliat semnificația istorică a celor patruzeci de zile ale Postului, precum și semnificația spirituală a acestuia, un timp al generozității lui Dumnezeu față de creatură, dar și un timp de eliberare și căutare a lui Dumnezeu din partea creaturii, finalitatea fiind împăcarea deplină între Creator și creatură. Prin post, rugăciune și pomană.

După expunerea meditației a urmat un moment de reflecție personală, după care la ora 11.30, în biserica parohială, frații s-au rugat devoțiunea Calea Sfintei Cruci și au intonat psalmii Orei Medii.

Timpul de reculegere s-a încheiat cu un act de fraternitate pregătit de frații conventului din Târgu Trotuș.

* * *

 

Luni, 2 martie 2020, frații franciscani conventuali din comunitățile Prăjești, Bacău, Luizi-Călugăra și Târgu Trotuș…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 2 martie 2020

Distribuie cu: