Loading...

Zi de reculegere la Cacica

Joi, 31 martie 2022, la Conventul și Sanctuarul Adormirea Maicii Domnului din Cacica, a avut loc pentru frații din Nisiporești, Hălăucești, Viișoara și Roman (Conventul „Sf. Anton”), împreună cu comunitatea gazdă, ziua de reculegere lunară.

Zi de reculegere lunară la Cacica

Distribuie cu:

După momentul inițial de întâlnire și salut, la ora 10.00, frații au început programul de reculegere cu meditația ținută de pr. Dumitru Baltag, frate al comunității meditație ce a constat într-o împărtășire simplă și fraternă a câtorva gânduri spirituale, desprinse din sfânta Evanghelie și din viețile sfinților, referitoare la autenticitatea și coerența vieții de frați și de persoane consacrate de care noi trebuie să dăm dovadă în mijlocul lumii de astăzi. Astfel, plecând de la citarea unei mărturii a Maicii Tereza de Calcutta (care avea în considerație 4 aspecte esențiale ce trebuie să caracterizeze viața persoanei consacrate: meditația, rugăciunea, asceza corporală și controlul simțurilor), părintele a legat anumite învățături din Sfânta Scriptură de exemple concrete din viața sfinților (sf. Francisc din Assisi, sf. Augustin, sf. Maximilian Kolbe), împărtășind și anumite experiențe din viața și slujirea sa ca frate și preot. În concluzie, fiecare a fost invitat ca, plecând de la analiza propriilor fragilități, să își evalueze calitatea propriei vieți spirituale și calitatea mărturiei și coerenței personale ca om al lui Dumnezeu.

După meditație, frații au avut la dispoziție un timp de reflecție și rugăciune personală până la miezul zilei moment în care s-au reunit la sanctuar, în fața lui Isus euharisticul și a icoanei Maicii Sfinte de la Cacica, pentru a se ruga împreună Ora medie și Rozariul divinei îndurări.

În ultima parte a întâlnirii, frații s-au putut bucura de o agapă fraternă, luând împreună prânzul, oferit cu multă generozitate și ospitalitate de comunitatea fraților din Cacica.

Mulțumim Domnului și fraților care au găzduit această întâlnire de reculegere și fraternitate, sub privirile Maicii Sfinte și sub soarele minunat de primăvară al Bucovinei.

Distribuie cu: