Loading...

Weekend formativ pentru tineri

Tema celui de-al treilea Weekend formativ pentru tineri care s-a desfășurat la Casa de Postulandat din Prăjești (BC) în zilele de 14-15 ianuarie 2023 a fost Viața ca dar și misiune.

Weekend formativ pentru tineri cu tema „Viața ca dar și misiune”

Distribuie cu:

Cei 19 tineri participanți proveniți din parohiile romano-catolice din Luizi-Călugăra, Târgu-Trotuș, Hălăucești, Nisiporești, Prăjești și Huși-Corni au trăit cu intensitate momente înălțătoare şi au avut parte de clipe care i-au îmbogățit din punct de vedere uman și spiritual, un timp în care au putut redobândi entuziasmul de a se angaja să trăiască viața cu bucurie și ca pe o misiune.

Animatorul acestei întâlniri a fost pr. Clement Tălin, OFMConv., care, de-a lungul celor două momente de cateheză interactivă, a căutat să răspundă împreună cu tinerii la două întrebări fundamentale în existența fiecărui om: Ce este viața? şi Care este misiunea la care mă cheamă Dumnezeu pe acest pământ? Viața ca dar, iubire și fericire este strâns legată de însăși descoperirea misiunii pe care ne-a încredințat-o Dumnezeu fiecăruia în parte. De asemenea, părintele le-a vorbit participanților despre cinci temeri ale celui chemat: Nu sunt liber, Nu sunt capabil, Nu văd spre ce mă va conduce aceasta, Nu am suficiente garanții umane, Mi-e teamă de eșec.

Însuflețiți de participarea la Sfintele Liturghii și la celelalte întâlniri de rugăciune, prin diferitele activități de cunoaștere, prin intermediul jocurilor și a altor dinamici, toate acestea trăite într-o atmosferă de comuniune fraternă în spiritul Sfântului Francisc de Assisi împreună cu frații de la Postulandat, tinerii s-au întors în familiile și în comunitățile lor mai îmbogățiți, cu dorința reînnoită de a descoperi tot mai mult voința lui Dumnezeu cu ei și de a îmbrățișa misiunea frumoasă pe care El a pregătit-o în iubirea Sa pentru fiecare în parte: „Fie ca tu să poți recunoaște care este acel cuvânt, acel mesaj al lui Isus pe care Dumnezeu dorește să-l spună lumii cu viața ta” (Papa Francisc, Gaudete et exsultate, nr. 24).

*

Mai multe imagini puteţi vedea aici.

Distribuie cu: