Loading...

Vizită a fr. Robeto Carboni sec. gen. formare OFMConv

Distribuie cu:

Programată cu aproximativ şase luni în urmă, vizita secretarului general pentru formare (22-28 aprilie) a fost o vizită de lucru, motiv pentru care s-a programat şi a vizitat fiecare casă de formare, s-a întâlnit cu grupurile de formanzi şi a vorbit cu fiecare echipă formativă în parte.
A avut o întâlnire de lucru cu membrii comisiei de formare iniţială a provinciei (ei fiind şi membrii comisiei de elaborare a directoriului provincial de formare), întâlnire ce a vizat definitivarea elaborării directoriului provincial de formare. Ultima întâlnire de lucru a secretarului, a fost cea cu Definitoriul provincial, întâlnire ce a produs anumite orientări pentru formarea în provincia noastră. Duminică 26 aprilie, fr. Roberto a vizitat comunitatea noastră şi sanctuarul din Cacica, trăind momente de fraternitate dar şi de intensitate spirituală; iar apoi a vizitat, împreună cu fratele care i-a ţinut companie, trei dintre perlele spiritualităţii şi patrimoniului Bisericii ortodoxe: Suceviţa, Moldoviţa şi Voroneţ.
Marţi, 28 aprilie, fr.Roberto s-a întors în Italia, mult edificat, plăcut surprins şi convins că ceea ce auzise despre România, era prea puţin şi că a fost necesară, utilă şi plăcută această vizită.

Pr. Ion Horvat

Distribuie cu: