Loading...

Târgu Trotuș: Jubileu la 125 de ani

Duminică, 18 aprilie 2021, comunitatea din Târgu Trotuș în frunte cu păstorii ei, alături de frații Provinciei și preoți invitați, au sărbătorit jubileul de 125 de ani de la înființarea canonică a  Provinciei  „Sf. Iosif” din România.

Târgu Trotuș: Jubileu la 125 de ani de la înființarea Provinciei Franciscane

Distribuie cu:

Celebrarea oficială a avut loc în biserică în cadrul slujbei solemne prezidate de Ministrul Provincial, pr. Gheorghe Pătrașcu, împreună cu un număr frumos de preoți și mai ales de credincioși.  

În cuvântul de învățătură susținut de pr. Provincial, acesta, a ținut să evidențieze și să mulțumească Domnului pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra Provinciei noastre și implicit asupra fraților în decursul timpului. De fapt, această sărbătoare a avut printre altele și scopul de a aduce un omagiu și de a evidenția pe acei frați iluștri care au activat în decursul timpul în comunitatea noastră și care, prin mărturia, strădania și viața lor au fost un exemplu de trăire a credinței pentru poporul lui Dumnezeu.  Printre aceștia au fost amintiți mai ales pr. Sociu Anton, pr. Gheorghe Patrașcu, pr. Anton Dămoc precum și toți misionarii și frații care au slujit la Târgu Trotuș.

Acest eveniment a făcut parte din cadrul inițiativei Provinciei de a celebra în fiecare din comunitățile Provinciei o slujbă solemnă cu ocazia jubileului.

Mulțumim Domnului și tuturor celor implicați la acest eveniment și îl rugăm sa susțină în continuare prin revărsarea harurilor și a binecuvântării sale munca și devotamentul fraților Provinciei noastre în slujba poporului lui Dumnezeu.

* * *

Duminică, 18 aprilie 2021, comunitatea din Târgu Trotuș în frunte cu păstorii ei, alături de frații Provinciei și preoți…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 21 aprilie 2021

Distribuie cu: