Loading...

Serafica: Puterea chemării

La Editura Serafica a apărut cartea „Puterea Chemării. Viața consacrată astăzi. Dialog cu Fernando Prado”, Papa Francisc, trad. de pr. Virgil Blaj, OFMConv.; format: 10,5×18 cm; 144 de pagini; preț 16 lei.

Puterea Chemării. Viața consacrată astăzi. Dialog cu Fernando Prado

Distribuie cu:

La editura Serafica a apărut volumul „Puterea Chemării. Viața consacrată astăzi. Dialog cu Fernando Prado”, autor Papa Francisc, trad. Pr. Virgil Blaj, OFMConv. Publicată în contextul vizitei Papei Francisc în România din 30 mai – 2 iunie 2019, cartea de față este rezultatul a peste trei ore de interviu acordat lui Fernando Prado, preot claretian, director editorial al Publicaciones Claretianas, profesor de Teologia misiunii la Institutul de Viață Religioasă din Madrid. Dincolo de forma clasică a interviului, autorul și-a propus mai mult o convorbire în care să iasă la lumină sufletul Papei Francisc de persoană consacrată. Iar acest lucru se vede din sinceritatea și disponibilitatea cu care urmașul lui Petru răspunde întrebărilor, unele dintre acestea atacând probleme spinoase care frământă viața consacrată.

În linii mari, întreg interviul ar putea reprezenta viziunea Papei Francisc referitoare la viața consacrată și a schimbărilor pe care le-a suferit de-a lungul timpului, în special după Conciliul Vatican II. În particular, Papa Francisc nu se sfiește să abordeze subiecte extrem de delicate din viața Bisericii și a institutelor de viață consacrată: problema „traficului de novice” dintr-o țară în alta, refuzul unor institute de a-și adapta forma de viață la noile rigori ale societății, un mai bun discernământ în selectarea candidaților la viața consacrată, lipsa (în unele cazuri) de îndrumare a candidaților la viața consacrată, tendințele homosexuale în rândul preoților.

Cu privire la acest din urmă aspect, Papa Francisc se arată foarte tranșant, militând ca aceste persoane să nu fie acceptate sub nicio formă în viața consacrată, care trebuie și este imaginea Bisericii. De asemenea, Sfântul Părinte pledează și pentru un rol cât mai important al femeilor în viața consacrată, argumentându-și poziția prin imaginea Bisericii ca Mireasă a lui Dumnezeu și prin faptul că această problemă nu poate fi rezolvată decât dacă se merge pe calea Mariei, adică a feminității. Cartea se adresează atât persoanelor consacrate, cât și celor care simt chemarea vocației, dar și credincioșilor interesați să descopere viața unei Biserici în continuă evoluție.

***

Puterea Chemării. Viața consacrată astăzi. Dialog cu Fernando Prado
Papa Francisc, Editura Serafica, 2019; ISBN 9786067701234; format 10,5×18 cm; 144 de pagini; 16 lei.

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0785.222.017 sau 0741.120.321; 
prin website (online): www.edituraserafica.ro
sau la librăriile catolice partenere.

***

Material preluat de pe www.edituraserafica.ro

Distribuie cu: