Loading...

Serafica: Norme tipografice

Norme tipografice pentru tehnoredactarea textelor pe computer, autori Roland Meynet, Jacek Oniszczuk; trad.: Pr. Mihai Afrenţoae, OFMConv., apare în formatul 14×20 cm, are 60 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria „Sfântul Anton de Padova” din Roman (www.edituraserafica.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 8 lei.

Norme tipografice pentru tehnoredactarea textelor pe computer

Distribuie cu:

Recent, la Editura Serafica, a văzut lumina tiparului Norme tipografice pentru tehnoredactarea textelor pe computer, autori Roland Meynet, Jacek Oniszczuk ; trad.: Pr. Mihai Afrenţoae, OFMConv.

Prin publicarea acestui material dorim să venim în sprijinul tuturor celor care vor să-și elaboreze tezele de doctorat sau lucrările de licență, aceste norme fiind adoptate atât de Universitatea Pontificală Gregoriana, cât și de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Normele se adresează, în primul rând, doctoranzilor care intenționează să publice tezele lor în colecția „Teze Gregoriana”. Cu toate acestea, au devenit Norme pentru prezentarea tezelor la Universitate și se recomandă să se folosească și pentru elaborate și Teze de Licență. De asemenea, inspirându-se amplu din volumele marilor colecții, precum „Analecta Gregoriana”, vor fi de ajutor pentru tehnoredactarea textelor de publicat în aceste colecții. Normele sunt, deci, destinate profesorilor și studenților Universității Pontificale Gregoriana. În fața unor norme atât de detaliate, cineva ar putea să se sperie. Nu este deloc cazul, sunt făcute doar pentru a ajuta să se elaboreze lucrarea după minimele exigențe ale meseriei. Pe lângă „Glosarul termenilor tipografici”, au fost adăugate sfaturi utile pentru folosirea unor funcții ale programului cel mai folosit de elaborare a textelor, adică Word; este vorba despre funcții uneori puțin folosite de utilizatori, deși sunt indispensabile.

***

Norme tipografice pentru tehnoredactarea textelor pe computer
Roland Meynet, Jacek Oniszczuk ; trad.: Pr. Mihai Afrenţoae, OFMConv., Editura „Serafica”, 2019, ISBN 978-606-770-115-9, 14×20 cm, 60 p., 8 lei.

 

***

Aceste cărţi, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):
prin poştă: Editura „Serafica”, str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
prin telefon: 0741.120.321; 0768.192.777
prin website (online): www.edituraserafica.ro
direct din Librăria Sfântul Anton de Padova din Roman (incinta Seminarului Teologic Romano Catolic Franciscan)
sau la librăriile catolice partenere

Distribuie cu: