Loading...

Să ne rugăm pentru Biserică

Sfântul Părinte a decis să îi invite pe toți credincioșii, din întreaga lume, să se roage Rozariul în fiecare zi, în întreaga lună mariană octombrie; și să se unească astfel în comuniune și în penitență, ca Popor al lui Dumnezeu, în a cere Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, și Sf. Arhanghel Mihail să protejeze Biserica de cel rău, care mereu urmărește să ne despartă de Dumnezeu și între noi.

Papa Francisc

Distribuie cu:

În zilele trecute, înainte de plecarea sa în țările baltice, Sfântul Părinte s-a întâlnit cu pr. Fréderic Fornos S.J., director internațional al Rețelei Mondiale de Rugăciune pentru Papa, și i-a cerut să răspândească în întreaga lume acest apel al său adresat tuturor credincioșilor, invitându-i să încheie recitarea Rozariului cu străvechea invocație „Sub Tuum Praesidium” și cu rugăciunea adresată Sf. Arhanghel Mihail ca să ne apere și să ne ajute în lupta împotriva celui rău (cf. Apocalips 12,7-12).

Rugăciunea, a afirmat Papa în ziua de 11 septembrie, într-o predică ținută în capela casei Santa Marta, citând din cartea lui Iob, este arma împotriva Marelui acuzator care „umblă încoace și încolo pe fața pământului căutând pe cine să acuze”. Doar rugăciunea îl poate învinge. Misticii ruși și marii sfinți din toate tradițiile sfătuiau, în momentele de tulburare spirituală, să căutăm protecție sub mantia Maicii Preasfinte a lui Dumnezeu, rostind invocarea „Sub Tuum Praesidium”: „Sub tuum praesidium confugimus Sancta Dei Genitrix. Nostras deprecationes ne despicias in necessitatibus, sed a periculis cunctis libera nos semper, Virgo Gloriosa et Benedicta”. [„Sub îndurarea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea întru ispite, ci din primejdii ne scăpă pe noi, una curată, una binecuvântată.”]

Cu această cerere de mijlocire, Sfântul Părinte le cere credincioșilor din lumea întreagă să se roage pentru ca Maica lui Dumnezeu să ia Biserica sub mantia ei protectoare, pentru a o feri de atacurile celui rău, Marele acuzator, și a o face în același timp tot mai conștientă de vinovăția, de greșelile, de abuzurile comise în prezent și în trecut, și hotărâtă să lupte fără nici o ezitare pentru ca răul să nu învingă.

Sfântul Părinte a cerut și ca recitarea Sfântului Rozariu în luna octombrie să se încheie cu rugăciunea scrisă de Papa Leon al XIII-lea: „Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen”. [„Sfinte Arhanghel Mihail, apără-ne în luptă, ocrotește-ne împotriva răutății și curselor diavolului; ne rugăm cu smerenie ca Dumnezeu să-l pedepsească; iar tu, prinț al oștirilor cerești, prin puterea dumnezeiască, aruncă-l în iad pe Satana și pe celelalte duhuri rele, care rătăcesc prin lume căutând să ruineze sufletele. Amin.”] (comunicat publicat de biroul de presă al Sfântului Scaun)

[ *** ]

Material apărut pe www.catholica.ro

 

Distribuie cu: