Loading...

Roman: Zi de formare și actualizare

Pe parcursul dimineții zilei de miercuri, 6 aprilie 2022, frații Provinciei „Sf. Iosif” din România, care se ocupă de pastorația copiilor, a adolescenților și a tinerilor, s-au reunit la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman pentru un moment de formare și actualizare.

Zi de formare și actualizare pentru frații Provinciei franciscane implicați în pastorația copiilor, adolescenților și a tinerilor

Distribuie cu:

După cuvântul introductiv al părintelui Vlad-Bogdan Bejan OFMConv., președintele Comisiei pentru promovarea vocațiilor și pastorația tineretului din cadrul Provinciei, a urmat salutul părintelui provincial Damian-Gheorghe Pătrașcu OFMConv., care în primul rând le-a mulțumit fraților pentru slujirea lor, i-a încurajat și i-a asigurat de susținerea sa spirituală și fraternă în activitățile pe care le desfășoară sau urmează să le organizeze.

În prima parte a întâlnirii, părintele Iosif Ilieș SDB a făcut o expunere a sistemului pedagogic preventiv practicat și propus de sfântul Ioan Bosco. Părintele Iosif a evidențiat în ce anume constă sistemul educativ preventiv, modul de aplicare și avantajele acestuia, precum și motivele pentru care este de preferat față de cel represiv, în cadrul relatării sale ilustrând cele prezentate prin exemple practice luate din tradiția saleziană sau din propria-i experiență.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost dedicată unui moment pentru discuții și împărtășire în grup, ocazie în care frații au avut posibilitatea de a prezenta o imagine de ansamblu a activității pe care o desfășoară, cu realizările și provocările fiecărei realități pastorale în parte și de a veni cu eventuale propuneri sau sugestii. Dintre toate acestea s-a evidențiat necesitatea de a desfășura misiunea noastră în mijlocul copiilor, adolescenților și tinerilor printr-o mai mare interacțiune și implicare a familiilor acestora. În acest sens a fost relevată necesitatea și oportunitatea de a organiza cateheze sau întâlniri care să fie adresate și propuse în mod special părinților, pentru ca aceștia să fie cât mai atenți și implicați în ceea ce privește formarea religioasă a propriilor copii.

Înainte de închiderea reuniunii printr-un scurt moment de rugăciune și invitația de a participa la prânz împreună cu frații comunității de la Roman, părintele Vlad a făcut o trecere în revistă a activităților prevăzute în perioada imediat următoare, fiind sugerate și făcute în această privință unele mici propuneri, modificări și actualizări.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 8 aprilie 2022

Distribuie cu: