Loading...

Roman: Întâlnirea ministranților

În ziua de sâmbătă, 21 mai 2022, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman a avut loc Întâlnirea copiilor și adolescenților ministranți din cadrul parohiilor administrate de către frații Provinciei Franciscane Conventuale „Sf. Iosif” din România.

Întâlnirea copiilor și adolescenților ministranți la Liceul Franciscan din Roman

Distribuie cu:

După primirea grupurilor de ministranți și după salutul părintelui Bogdan Balașcă, directorul liceului, în amfiteatrul seminarului a fost prezentată cateheza cu titlul „Ministrantul, slujitorul lui Isus și al Bisericii” susținută de sora Bernadeta Secaci SFMA și de părintele Corneliu Horvat, OFMConv. A fi ministrant este o chemare specială și un dar, înseamnă a fi creștin bun, a investi toate capacitățile și talanții primiți în slujirea Domnului și a celorlalți.

Ministrantul este o persoană deosebită nu doar la altar, ci întotdeauna, oricând și oriunde: atent, precis, disponibil, punctual, curajos și perseverent. În acest sens a fost dată ca exemplu de urmat viața de sfințenie a Sfântul Dominic Savio, modelul ideal al ministrantului.

După un moment de pauză a urmat vizita spațiilor seminarului, explicațiile fiind oferite de către părintele Romică Pal OFMConv., formator și profesor la liceu.

Nu a lipsit nici Sfânta Liturghie care a fost celebrată în capela mare a Institutului, în cadrul căreia copii și adolescenții prezenți, îmbrăcați în haine de ministranți, i-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru slujirea primită. De-a lungul predicii, ministranților li s-a vorbit despre misiunea nobilă pe care o au în Biserică, care le dă posibilitatea de a fi mai aproape de Isus și de miniștri săi, preoții. Prin exemplul său de credință și de dăruire, ministrantul le indică celorlalți oameni calea spre Cristos. De asemenea, a fost pus în lumină faptul că adevărata putere a omului stă în capacitatea sa de a sluji asemenea Domnului, părintele predicator făcând referință la episodul evanghelic în care Isus spală picioarele apostolilor.

În cea de-a doua parte a zilei, după prânz, participanții s-au putut bucura de diferite jocuri și competiții sportive. Pentru fiecare a fost un timp plin de haruri, de voie bună și de comuniune.

Pace și bine!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 24 mai 2022

Distribuie cu: