Loading...

Prăjești: Weekend formativ

Weekend-ul formativ pentru adolescenți și tineri din această lună care s-a desfășurat la Casa de Postulandat de la Prăjești (BC), în zilele de 26-27 martie 2022, a avut ca temă „Fericita Veronica Antal, model de credință și de speranță”.

Weekend formativ pentru adolescenți și tineri la Prăjești

Distribuie cu:

Au fost prezenți 16 adolescenți și tineri din diferite parohii ale Diecezei de Iași care, ajutați de către pr. Fabian Blaj OFMConv., au avut posibilitatea să cunoască mai multe despre viața și spiritualitatea acestei fericite, terțiară franciscană.

În prima zi, începând cu ora 14.00, împreună cu alți tineri din parohiile din Prăjeşti, Bijghir, Buhoci și Schineni, cei 16 adolescenți și tineri au parcurs în rugăciune și meditație „Calea Sfintei Cruci” pe „Calvarul” din sat. Prin momentele de rugăciune, prin diferitele activități, dinamici și jocuri, participanții s-au putut îmbogăți la nivel uman și spiritual.

La Sfânta Liturghie de încheiere a acestui weekend formativ, care s-a celebrat la ora 11.00 în biserica „Preasfânta Treime” din Prăjeşti, a fost prezent și pr. Emilian Dumea, Vicar provincial, care în cuvântul său de învățătură, plecând de la parabola Tatălui Milostiv, i-a încurajat pe tineri și pe ceilalți credincioși în trăirea vieții lor de credință, de speranță și de iubire, astfel încât chipurile lor să reflecte frumusețea chipului milostiv și iubitor al Tatălui. Îi aducem mulțumire bunului Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 29 martie 2022

Distribuie cu: