Loading...

Prăjești: Weekend formativ (IV)

În zilele de 4 și 5 martie 2023, Casa de Postulandat din localitatea Prăjești (BC) a fost gazda celui de-al IV-lea weekend formativ pentru tineri din cadrul Itinerarului de formare umană și spirituală organizat de Provincia Franciscană Conventuală “Sfântul Iosif” din România și destinat adolescenților și tinerilor angajați în căutarea identității personale și a planului lui Dumnezeu cu fiecare dintre ei.

Al IV-lea weekend formativ pentru tineri la Prăjești

Distribuie cu:

În dimineața zilei de sâmbătă, însoțiți de frații de la postulandat, tinerii participanți s-au rugat Calea Sfintei Cruci pe “Calvarul” din sat, oferind rugăciunea lor pentru pacea în Ucraina și în lumea întreagă. În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 12.00, la lumina Cuvântului lui Dumnezeu, cei șaisprezece tineri, proveniți din parohiile romano-catolice din localitățile Hălăucești, Nisiporești, Iugani, Buruienești și Târgu-Trotuș, au fost invitați să respecte învățătura divină – izvor de fericire, iar în calitate de fii ai lui Dumnezeu, privind la exemplul lui Isus Cristos, să practice iubirea necondiționată față de toți, iertarea și milostivirea, mijloace și căi spre adevărata împlinire umană și desăvârșire.

În timpul liber de după prânz, tinerii au avut posibilitatea să se destindă prin diferite activități sportive, să socializeze între ei sau cu preoții de la postulandat.

Tema acestui weekend formativ a fost Doamne, ce vrei ca eu să fac? Pr. Romică Pal OFMConv., animatorul activităților de după-amiază, le-a vorbit celor prezenți despre discernământ și alegere, pornind de la exemple foarte sugestive din viața de fiecare zi, culminând cu referința la discernământul Sf. Francisc de Assisi și cu cele trei criterii după care se ghidează omul în alegerile sale, propuse de Sfântul Apostol Paul: “Nu vă conformați lumii acesteia, ci schimbați-vă prin înnoirea minții, ca să discerneți care este voința lui Dumnezeu, ce este bun, ce este plăcut, ce este desăvârșit!” (Rom 12, 2).

După rugăciunea de seară și cină a urmat vizionarea filmului educativ August Rush, ce surprinde foarte frumos evoluția unui copil pe nume Evan și perseverența lui în căutarea propriilor părinți, în a investi în talentul cu care a fost înzestrat, în pasiunea pe care o avea pentru muzică și în a nu renunța niciodată la visul său.  

În cea de-a doua zi, după rugăciunea de dimineață și micul dejun, cei șaisprezece tineri s-au bucurat de un moment comun de împărtășire a experiențelor frumoase de care au avut parte, acesta fiind urmat de un timp în care au avut posibilitatea de a se împăca cu Dumnezeu prin Sacramentul Sfintei Spovezi.

   În cadrul Sfintei Liturghii duminicale celebrată la ora 11.00 în biserica parohială din localitate, deopotrivă – preoții, tinerii participanți la acest weekend formativ, alături de ceilalți credincioși – i-au adus mulțumire bunului Dumnezeu pentru iubirea Sa nemărginită care s-a manifestat și prin experiența de neuitat de care au avut parte în aceste zile binecuvântate.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: