Loading...

Prăjești: Weekend formativ

Casa de Postulandat de la Prăjești (BC) a Provinciei Franciscane Conventuale „Sf. Iosif” din România a fost gazda Weekend-ului formativ pentru adolescenți și tineri care s-a desfășurat în zilele de 26-27 noiembrie 2022.

Prăjești: Weekend formativ pentru adolescenți și tineri cu tema Eu și (tu) Tu

Distribuie cu:

Tema acestei întâlniri a fost Eu și (tu) Tu, iar beneficiari au fost cei 15 adolescenți și tineri proveniți din parohiile romano-catolice din Hălăucești, Iugani, Nisiporești și Huși-Corni.

În prima parte a zilei de sâmbătă, prin prezentarea sa, prin diferitele activități și dinamici, părintele Vlad-Bogdan Bejan i-a provocat pe participanți să răspundă la trei întrebări fundamentale: Cine sunt eu? Cine este celălalt? Cine este Dumnezeu? După aceasta, i-a ajutat să descopere mai mult relația profundă care există între sine, celălalt și Dumnezeu. Ființa umană se descoperă pe sine, crește și se maturizează în relația armonioasă cu aproapele său și cu Dumnezeu.

La ora 12.30 a urmat Sfânta Liturghie prezidată de pr. Carol Martin, în timp ce cuvântul de învățătură a fost ținut de către pr. Alexandru Percu, director al Oficiului pentru Vocații Iași, care i-a felicitat pe adolescenții și tinerii prezenți pentru curajul și disponibilitatea de a participa la acest parcurs formativ important pentru creșterea lor umană și spirituală, invitând să trăiască cât mai bine timpul Adventului. Întrucât vremea a fost favorabilă, după-amiază a fost un timp dedicat recreației și activităților sportive.

După rugăciunea de seară cu ritul binecuvântării coroanei de Advent și a aprinderii primei lumânări, a urmat cina și vizionarea filmului american Stand by Me care a avut ca temă prietenia, o ecranizare de referință pentru toate vârstele, despre auto-descoperire și maturizare, despre legături care nu se uită, care marchează viețile oamenilor.

În ziua de duminică, rugăciunii de dimineață și micului dejun i-a urmat o întâlnire de sinteză, în care tinerii participanți au avut posibilitatea să împărtășească din lucrurile pe care le-au învățat și din experiențele frumoase de care au avut parte, atât în ceea ce privește raportul cu ceilalți, cât și cu Dumnezeu printr-o trăire mai vie a credinței. 

Participarea acestui grup de adolescenți și tineri la Sfânta Liturghie solemnă din prima duminică din Advent, celebrată la ora 11.00 în Biserica parohială „Preasfânta Treime” din Prăjești, a adus un suflu nou acestei comunități. Părintele Vlad, în numele celorlalți confrați preoți concelebranți, i-a îndemnat pe tinerii prezenți să-și deschidă inimile lui Cristos – Calea, Adevărul și Viața – iar în perioada Adventului să vegheze asupra gândurilor, cuvintelor și faptelor lor, așteptând în credință venirea Domnului.

Îi aducem laudă și mulțumire bunului Dumnezeu pentru aceste zile pline de har!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: