Loading...

Prăjești: Exerciții spirituale

În perioada 18-23 septembrie 2022, un grup de cinci frați franciscani minori conventuali si doi frați franciscani minori capucini au participat la exercițiile spirituale de pregătire în vederea hirotonirii diaconale, ținute de părintele Marius Vătămănelu, OFMConv., în localitatea Prăjești (BC), la Casa de postulandat, un loc propice care a oferit fraților participanți ambientul favorabil liniștirii și reculegerii interioare.

Prăjești: Exerciții spirituale pregătitoare pentru hirotonirea diaconală

Distribuie cu:

Tema exercițiilor spirituale a fost „Chemarea la sfințenie”, sfințenie pe care părintele predicator a ilustrat-o cu ajutorul fericirilor evanghelice. Mesajul care a apărut în mod repetat de-a lungul meditațiilor a fost acela de a accepta, de a primi toate suferințele (crucea) vieții ajutați de o viziune de credință care oferă speranță, fiind conștienți că Domnul va transforma orice rău aparent într-un bine mai mare. Pentru a reuși aceasta trebuie să stăm cu Isus, să rămânem cu el, pentru a ajunge să privim evenimentele vieții și persoanele cu ochii săi. Doar în acest fel, vom primi mângâierea cuvântului lui Isus și o vom putea oferi semenilor. Rămânând în Isus mereu, vom putea fi slujitori autentici, sfinți ai lui Dumnezeu, ai Bisericii, ai oamenilor, și vom putea spune cu convingere „În cruce stă mântuirea”. Acest mesaj al meditaților a fost pus în practică de frații participanți prin programul de rugăciune comunitară și personală și printr-un climat de tăcere și interiorizare.

Mulțumindu-i Domnului pentru aceste zile de har, precum și părintelui predicator și fraților care ne-au găzduit, îi rugăm pe toți cei care vor citi aceste rânduri să ne însoțească cu rugăciunile lor pe drumul către hirotonirea și slujirea diaconală.

Fr. Lucian Dămoc, OFMCap.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: