Loading...

OFS: Exerciții Spirituale

În perioada 9-11 iunie 2022, terțiarii franciscani, din fraternitățile Moldova-Muntenia din cadrul Ordinului Franciscan Secular, au participat, sub îndrumarea Asistentului spiritual național, pr. Cristian Blăjuț OFMConv., la casa ecumenică din Onești, la exercițiile spirituale desfășurate sub tematica „Rugăciunea Tatăl Nostru”.

Exerciții spirituale pentru terțiarii franciscani la Onești

Distribuie cu:

În meditațiile prezentate, părintele Cristian ne-a ajutat să înțelegem, încetul cu încetul, sensul rugăciunii, modul cum trebuie să ne rugăm, dacă vrem să înaintăm pe calea desăvârșirii creștinești. Rugăciunea Tatăl Nostru a fost lăsată de Isus Cristos, apărătorul și mijlocitorul nostru, și a cuprins în rugăciunea de față tot ceea ce avem nevoie pentru mântuirea noastră. Rugăciunea este singura cale de a ne apropia de Dumnezeu, iar când ne rugăm trebuie să cerem lucruri bune, cu credință, fără ezitare, să avem încredere că le vom primi. Să ne străduim, să vrem să ne rugăm lui Dumnezeu, să trăim rugăciunea, să conștientizăm ceea ce spunem, să-l lăudăm pe Dumnezeu din toată inima (nu cu buzele). Înainte de rugăciune să ne îndreptăm mintea spre cer, să ne pregătim să ne străduim, să începem…Dumnezeu ne așteaptă în cer, ne-a creat pentru viața veșnică.

Plini de recunoştinţă faţă de Dumnezeu care ne-a inspirat cu harul său, mulţumim părintelui Cristian Blăjuț pentru că ne-a fost ghid şi prieten în aceste zile de pace și har, cu dorinţa de a reveni şi altă dată, dar şi cu hotărârea de a rămâne mereu căutători de Dumnezeu, să stăm mai mult în compania lui Isus care ne ascultă, să-i vorbim despre noi, despre misiunea, carisma noastră și să ne lăsăm transformați de el, să fim una cu el, chiar aici de pe pământ.

Exercițiile spirituale s-au încheiat sâmbătă cu un moment de Adorație euharistică, Sfânta Liturghie și cu masa de prânz apoi ne-am întors acasă având fiecare în suflet pace și bucurie.

Laudă şi mulţumire să-i fie lui Dumnezeu în veci!   

Pace și bine!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 14 iunie 2022

Distribuie cu: