Loading...

Nisiporești: Prima Sfântă Împărtășanie

Copiii de la Prima Împărtășanie

Distribuie cu:

Copiii de la Prima Împărtășanie

Copiii de la Prima Împărtășanie

În prima duminică de după Paști, copiii Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Nisiporești l-au primit pentru prima oară pe Isus în inimile lor. Bineînțeles, înainte de aceasta au avut o pregătire intensă de două luni, după care cei mici au susținut examenul, pentru a dovedi că sunt vrednici de a primi acest dar, și Sacramentul Sfintei Spovezi.

La această bucurie a copiilor, au luat parte părinții, bunicii nașii de la Botez, învățătorii și întreaga comunitate, în cadrul Litughiei de la casa parohială spre Biserică, special ornată pentru această sărbătoare, unde erau așteptați de comunitate.

La predică părintele Paroh a subliniat importanța Sacramentului Euharestiei în viața creștinului.

Copiii, au dat mărturie elocventă în faţa comunităţii pentru buna pregătire prin reînnoirea făgăduinţelor de la Botez, au anticipat momentul sublim din cadrul Sfintei Liturghii: primirea lui Isus, în sacramentul Sfintei Euharistii.

Lecturile, psalmul, rugăciunea credincioşilor şi oferirea darurilor, pregătite de părintele Ioan, au înfrumuseţat sărbătoarea.

După această frumoasă, profundă şi emoţionantă Liturghie, copiii au fost invitaţi la parohie unde au primit felicitările din partea părintelui, câte o amintire şi un mic cadou, pentru a sublinia, înfrumuseţa şi a face de neuitat această sărbătoare.

Apoi, veseli şi entuziasmaţi, radiind de fericire, pentru că-l aveau în inimi pe Isus – prietenul lor adevărat şi bun – s-au întors acasă însoţiţi de părinţi, fraţi, surori, rude şi naşii de la Botez, care au participat la marea lor sărbătoare, pentru a se bucura împreună.

În concluzie, această zi va rămâne mereu pentru copii cea  mai importantă zi, deoarece este ziua în care l-au primit pe Isus în inimile și în viața lor.

Fr. Ioan Dâscă

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: