Loading...

Nisiporești: Moment inaugural

Comunitatea fraților și credincioșilor din Nisiporești au dorit să sărbătorească sfânta zi a Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria, dar și ziua botezului Fericitei Veronica, într-un mod special. În spirit de sărbătoare și de credință, dând solemnitatea liturgică cuvenită acestui moment, după Sfânta Liturghie solemnă, de la ora 11:00, au inaugurat deschiderea oficială a sitului web www.veronicaantal.ro, a paginii de facebook Parohia Nisiporești și a canalului YouTube Fericita Veronica Antal.

Nisiporești: Sărbătoarea Neprihănitei și moment inaugural

Distribuie cu:

După cum remarca pr. Fabian Blaj, parohul comunității, în cuvântul de mulțumire, acesta este un „dar de bucurie, un dar de sărbătoare: darul de a face cunoscute Cuvântul Domnului și mărturia sfinților, în mod special mărturia Fericitei Veronica Antal, și prin mijloacele moderne de comunicare audio-video și prin tehnologia internetului”. De acum, credincioșii parohiei și toți cei interesați vor putea găsi aici, mai ușor și în timp real, toate informațiile despre activitățile și programul pastoral al parohiei, cât și cele legate de cultul Fericitei Veronica Antal. Toate acestea vor fi de un real folos și sprijin mai ales pentru bătrânii și bolnavii, care nu au posibilitatea să se deplaseze, ca și pentru cei din străinătate.

 La acest moment inaugural au fost prezenți părintele Emilian Dumea, vicar provincial, care a prezidat Sfânta Liturghie, comunitatea formativă de la Institutul Teologic Franciscan din Roman: frații studenți împreună cu părintele rector, Virgil Blaj, și părintele vice-rector, Virgil Petrișor, care ne-au ajutat să trăim mai înălțător și mai solemn această sărbătoare și Sfânta Liturghie, prin cântecele lor, dar și prin cuvântul de învățătură al părintelui Virgil Blaj care a vorbit credincioșilor despre frumusețea Preacuratei Fecioare Maria, „cea plină de har și toată frumoasă”, frumusețe dumnezeiască ce atrage, fascinează și declanșează în noi energii și motivații spirituale, așa cum a trezit și în inima Fericitei Veronica Antal care a luptat împotriva răului și a provocării păcatului prin puterea frumuseții ei sufletești și prin convingeri profunde de credință.    

Implorăm binecuvântarea lui Dumnezeu, ajutorul Maicii Neprihănite și mijlocirea rodnică a Fericitei Veronica, în acest nou câmp al vestirii Evangheliei, și ne rugăm ca el să aducă roade frumoase în comunitatea noastră și în sufletele noastre.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: