Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 156º

Dragi cititori, la început de an şcolar şi academic, vă propunem spre lectură numărul septembrie – octombrie 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Conţinutul tematic, bogat ca de obicei, cuprinde articole despre statornicie în încercări, misiune, ecologie, modele de credinţă, loialitate şi onoare, adevăr, gânduri de pelerin în Ţara Sfântă şi la Iaşi, cu ocazia vizitei papei Francisc, iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele etc.

A apărut numărul septembrie – octombrie 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Scriind despre actualizarea prezentării mesajului lui Cristos în lumea contemporană, părintele Virgil Blaj ne invită să construim punţi, nu ziduri. Biserica creşte prin forţa de atracţie, prin mărturie, prin predicare. A-l face plăcut şi atractiv pe Isus nu înseamnă nicidecum a renunţa la radicalitatea evangheliei şi mai ales la „nebunia crucii” (cf. 1Cor 1,18), ci a avea mintea şi inima mereu vigilente şi deschise pentru a surprinde şi folosi momentul potrivit pentru a-l face prezent pe Cristos în lume, în mod plăcut şi rodnic.

Despre darul medaliei miraculoase a Maicii Domnului vorbeşte părintele Iosif-Eduard Cadar, în rubrica dedicată spiritualităţii mariane. Prin medalia miraculoasă (faţă), Maica sfântă ni se înfăţişează în toată frumuseţea şi bunătatea ei. Este învingătoare a şarpelui infernal, cea plină de har, cu inima şi mâinile scânteind de razele harurilor pe care vrea să le reverse din belşug asupra acelora care i le cer. Să o invocăm prin puternica rugăciune pe care ne-a învăţat-o. Cealaltă parte a medaliei ne vorbeşte despre virtuţile cu care trebuie să însoţim rugăciunea noastră: pocăinţa, caritatea şi mortificarea, reprezentate prin cele două inimi şi prin cruce.

Făcând referire la enciclica papei Francisc, Laudato si’, părintele Adrian Baciu subliniază angajamentul pentru a ajunge la o adevărată ecologie, ca grijă pentru creaţie. Omul, prin inteligenţa sa, poate şi trebuie să ajute natura să renască. Doar când procesele tehnologice generalizate vor fi îndreptate spre acest ţel, şi nu spre îmbogăţirea unui număr mic de oameni, putem spune că va fi bine.

Pe coperta-spate a revistei găsiţi o invitaţie. În ziua de 2 noiembrie va fi celebrată o sfântă Liturghie în Bazilica din Padova, pentru rudele, prietenii şi binefăcătorii răposaţi ai cititorilor revistei noastre. Dacă doriţi să-i pomeniţi pe răposaţii dumneavoastră, puteţi trimite o scrisoare cu numele lor pe adresa redacţiei din Roman, până la data de 20 octombrie, pentru ca noi să le expediem mai apoi la Padova.

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2019. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim o lectură plină de roade pentru minte, inimă şi suflet!

Distribuie cu: