Loading...

Mesageri ai păcii

În zilele de 27-28 februarie 2023, patru frați franciscani conventuali ai Provinciei „Sf. Iosif” din România, prin intermediul Fundației Umanitare Pacea din Roman, au desfășurat o nouă misiune umanitară în localitățile Boryspil și Kiev din Ucraina.

Mesageri ai păcii. Un nou ajutor umanitar prin Fundația Pacea în Ucraina

Distribuie cu:

De data aceasta misiunea umanitară a ajuns la confrații conventuali din Boryspil și la surorile Misionare ale Duhului Sfânt din Boryspil și Kiev și a constat în transportul a două microbuze pline de medicamente, pansamente și alte lucruri necesare pentru tratarea rănilor, produse de igienă, dezinfectanți și produse alimentare.

Impresia creată de această dată, deși fără pericole, a fost de multă anxietate și suferință. Frații din Ucraina și cu surorile verbite sunt foarte activi în a ajuta răniții și persoanele care suferă din cauza războiului. Noi, de aici din România, încercăm să-i ajutăm și să-i încurajăm cât de mult putem.

La Kiev am avut ocazia să asistăm la înmormântarea unui soldat mort pe front. A fost un moment foarte emoționant ce cred că mișcă chiar și cel mai împietrit sufet. Un lucru e cert, eroii au parte de respect și recunoștință pentru serviciul lor în apărarea patriei.

Acest nou transport nu ar fi fost posibil, precum nici cele din trecut și sperăm cele viitoare, fără donațiile făcute de binefăcători. Drumul de la Roman până la Boryspil este de 750 de km. Au fost mulți oameni care ne-au susținut cu ceva din puținul lor, precum și asociații, parohii, frați, preoți și surori din țară și de peste hotare, multe produse dintre cele amintite mai sus fiind achiziționate din donațiile binefăcătorilor, iar o parte fiind donate de Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR.

Tuturor le mulțumim pentru contribuția lor la crearea Păcii!

*

Mesageri ai Păcii!
În zilele de 27-28 februarie am organizat un nou transport umanitar cu destinația Boryspil și Kiev….

Publicată de Fundatia Umanitara Pacea pe Joi, 2 martie 2023

Distribuie cu: