Loading...

Luizi-Călugăra: Prima Împărtășanie

„Lăsați pe copii să vină la mine” (Lc 18,16). Sub îndemnul acestor cuvinte ale Mântuitorului, în contextul bucuriei pascale, duminică, 8 aprilie 2018, a avut loc prima Sfântă Împărtășanie a copiilor comunității din Luizi-Călugăra.

Prima Sfântă Împărtășanie la Luizi-Călugăra

Distribuie cu:

Mai mult decât o permisiune, în zilele noastre ne dăm seama că trebuie să îi ducem noi mai aproape pe copii de Isus care îi așteaptă și îi iubește cu o dragoste nemărginită. În duminica Milostivirii și a Divinei Îndurări, Cristos a dorit să îi primească pe cei 25 de copilași mai aproape de Sine. Iar pentru a rămâne pentru totdeauna alături de El, astăzi s-a dăruit inimilor lor micuțe sub forma vizibilă a Trupului Și Sângelui Său.

Alături de părinți și nași, strălucind de lumină și bucurie, au plecat în procesiune din Oratoriu spre Biserică unde comunitatea îi aștepta pentru a-i însoți în acest moment frumos al vieții lor. Ascultând Cuvântul lui Dumnezeu, împreună am putut înțelege că numai Cristos poate sătura foamea noastră de El, numai El se oferă necondiționat inimilor noastre.

A urmat profesiunea de credință a copiilor, iar prin lumânarea aprinsă și glasurile lor au întărit ceea ce simțeau în inimile lor. Prezentând darurile la Sfântul Altar, pâinea și vinul, catehismul și Biblia precum și celelalte elemente, au putut în acest mod să pregătească mai profund misterul ce urma să se întâmple în viața lor. Așa a și fost, pentru că apoi, nerăbdători și foarte entuziaști, fiecare a putut pentru prima dată să se apropie de taina Tainelor primind-o în inima și viața lor.

Celebrarea s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire din partea unui copil și a parohului , iar apoi procesiunea și înmânarea amintirilor fiecărui copil au făcut ca într-adevăr această zi să fie de neuitat. Așa sperăm să rămână pentru toată viața lor, iar Cristos să fie cinstit și primit cât mai des în taina Sfintei Euharistii.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru această zi frumoasă, pentru bucuria copiilor care au primit prima Sfântă Împărtășanie, ne rugăm ca în continuare Cristos să fie iubit și primit de cât mai mulți credincioși, iar prezența Sa reală în Sfânta Taină să ne facă pe fiecare mai conștienți de misiunea noastră de creștini și mai râvnici în a-l primi cu vrednicie în inimile noastre.

[ *** ]

 

Duminică, 8 aprilie 2018, a avut loc Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea parohială „Înălțarea Sfintei Cruci” din…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe 8 Aprilie 2018

Distribuie cu: