Loading...

Invitaţie: Mănăstirea Franciscană din Oradea la 20 de ani de activitate

Distribuie cu:

manast_franc

Mănăstirea Franciscană Greco-Catolică „Maica Domnului” din Oradea se va afla, sâmbăta, 4 octombrie 2014 în faţa unui eveniment important: 20 de ani de activitate misionară în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.

Acum 20 de ani s-a sfinţit biserica mănăstirii din cartierul Rogerius de către Episcopul de pie memorie, Vasile Hossu (1919-1997) cel care, conştient de zelul apostolic al călugărilor franciscani, i-a readus în eparhie pe călugării francisacani conventuali după o absenţă de 45 de ani. Revenirea acestor misionari a fost de un real folos în pastoraţia credincioşilor nu doar în Oradea ci şi parohiile Drăgeşti, Holod şi Carei.
Evenimentul va debuta sâmbăta, 4 octombrie 2014, ora 10.00 de ziua patronului spiritual al ordinului franciscan, cu o slujbă arhierească celebrată de P.S.S. dr. Virgil Bercea. După încheierea Sfintei Liturghi d-na Otilia Groza, terţiară franciscană, va prezenta „Momente din cei 20 de ani de activitate misionară”, evenimentul continuând cu conferinţa d-lui dr. Silviu Sana, de la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor intitulată „Părinţii franciscani din Eparhia de Oradea în perioada prigoanei comuniste”.
Parohul Mihai Vătămanelu îi aşteaptă pe toţi creştinii de bună credinţă la acest moment deosebit de important din viaţa comunităţii locale orădene.

 http://www.egco.ro/

Distribuie cu: