Loading...

Invitație la profesiunea solemnă

Duminică, 11 septembrie 2022, în biserica romano-catolică „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Cuchiniș, filiala Parohiei Romano-Catolice „Ss. Petru și Paul” din Brusturoasa (jud. Bacău), fratele Narcis-Gabriel Crăciun va profesa voturile religioase pe viață. Ritualul profesării voturilor solemne va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00 și va fi prezidată de către Ministrul provincial, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, OFMConv.

Cuchiniș: Invitație la profesiunea solemnă

Distribuie cu:

Așa cum prevăd Constituțiunile Ordinului nostru (II, 4 §1), prin profesiunea voturile de ascultare, sărăcie și curăție, frații: a) se consacră lui Dumnezeu în mod special, direct și total; b) se conformează tot mai mult modului de viață al Domnului Cristos și se unesc în chip special cu Biserica și cu misiunea ei salvifică; c) exprimând astfel în mod deplin consacrarea de la Botez, ei se aprind tot mai mult de focul carității, progresează în viață ca niște călători și penitenți și renunță de bunăvoie la bunurile ce îi atrag mai mult în această lume.

Într-adevăr, după un parcurs formativ intens, în care fratele Narcis-Gabriel Crăciun, călăuzit și povățuit de către formatori, a experimentat viața și spiritualitatea franciscană, se va consacra pe deplin lui Dumnezeu profesând pe viață voturile evanghelice, după exemplul Seraficului Părinte Francisc.

Momentul profesiunii solemne a fost precedat de o pregătire proximă, potrivit cu normele statutelor, considerat al doilea noviciat. Acesta a avut loc la Prăjești (jud. Bacău), fiind organizat de către Provincia „Sf. Iosif” din România, sub îndrumarea fr. Vlad-Bogdan Bejan și a fr. Carol Martin.

Întrucât profesarea pe viață a voturilor evanghelice reprezintă un moment unic și deosebit din viața Provinciei Fraților Minori Conventuali și a fratelui Narcis-Gabriel Crăciun, vă invităm să luați parte la acest eveniment, susținându-l pe fratele Narcis-Gabriel în duh și rugăciune.

Pace și bine!

Distribuie cu: