Loading...

Invitație la profesiunea simplă

Joi, 8 septembrie 2022, la Mănăstirea „Preasfânta Treime” din localitatea Pârâul Rece (jud. Brașov), doi frați novici vor profesa, pentru întâia oară, sfaturile evanghelice pentru un an de zile. Sfânta Liturghie, în cadrul căreia va avea loc ritualul profesării voturilor evanghelice, va începe la ora 11.00 și va fi prezidată de către Ministrul provincial, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, la care vor participa și alți frați preoți, părinți și rude ale candidaților.

Profesiune simplă la mănăstirea „Preasfânta Treime” din Pârâul Rece

Distribuie cu:

Acest moment va reprezenta un pas fundamental în vederea consacrării vieții lor lui Dumnezeu, așa cum prevede regula Seraficului Părinte Sfântul Francisc: „Sfârșind anul de probă, să fie primiți la ascultare, promițând să păstreze pentru totdeauna viața și regula aceasta (nt. red. – Regula seraficului Părinte Sfântul Francisc). Și nu le va fi permis sub niciun chip ca să iasă din această credință, după porunca domnului Papă, căci precum spune evanghelia: Nimeni care pune mâna pe plug și privește înapoi, nu este vrednic de Împărăția Cerurilor” (Rb II).

Într-adevăr, la sfârșitul acestui an de probă, după ce frații novici au experimentat viața fraternă, în toate dimensiunile ei, și s-au rugat mai intens având ca model pe Seraficul Părinte Francisc, călăuziți fiind de către Magistrul de novici și echipa formativă, se vor dărui lui Dumnezeu, profesând pentru un an de zile voturile evanghelice.

Ca pregătire apropiată în vederea profesării voturilor evanghelice, frații novici au făcut câteva zile de exerciții spirituale (rugăciuni și meditații) la Mănăstirea Benedictină „Maica Unității” din Viișoara (jud. Neamț), în perioada 15-20 august 2022, având ca relator pe pr. Clopoțel Cristian, OFMConv.

Cei doi frați novici ce vor profesa voturile evanghelice sunt:
1. PETRAȘC Cosmin-Emanuel, Parohia „Sf. Iosif Muncitorul” – Buruienești (NT);
2. SĂRĂȚANU Iulian, din Parohia „Sfânta Tereza” – București.

Profesarea voturilor evanghelice reprezintă o împlinire pentru frații novici și, de asemenea, o bucurie pentru întreaga Provincie „Sfântul Iosif” din România, fapt pentru care, împreună cu familiile acestor frați, mulțumind Domnului pentru darul vocației, vă invităm să vă uniți în rugăciune și, participând la acest eveniment, să fiți alături sufletește de frații ce vor profesa pentru întâia oară voturile evanghelice.

Pace și bine!

Distribuie cu: